Διαγνώσθηκε με καρκίνο στο έντερο το 2021 - Θρήνος με το θάνατο γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή

Απέραντη θλίψη!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Unsplash/David Tomaseti
Unsplash/David Tomaseti

Θρήνος επικρατεί με το θάνατο πολύ γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Πελέ. Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί τεράστια συγκίνηση.

Ποιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστή πέθανε

Ο λόγος για τον θρυλικό Ρομπέρτο Ντιναμίτε, σύμβολο της Βάσκο Ντα Γκάμα και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του βραζιλιανικού πρωταθλήματος.

Ο εμβληματικός στράικερ διαγνώσθηκε με καρκίνο στο έντερο το 2021, ζούσε με την ασθένεια έκτοτε και τελευταία η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο το Σάββατο. Το πρωί της Κυριακής (8/1) άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας θλίψη πρωτίστως στις τάξεις της Βάσκο Ντα Γκάμα, με την οποία σκόραρε συνολικά 708 γκολ σε 1.110 συμμετοχές.

Ο Κάρλος Ρομπέρτο Γκάμα Ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αγωνίστηκε στη Βάσκο συνολικά για έντεκα χρόνια σε δύο θητείες, με ενδιάμεσο σταθμό την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 1979-80.

Το προσωνύμιο «Ντιναμίτε» τον ακολούθησε μια για πάντα στη ζωή και την καριέρα του από τις 25 Νοεμβρίου του 1971, όταν ως 17χρονος τότε πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη Βάσκο Ντα Γκάμα μέσα στο θρυλικό «Μαρακανά», στη νίκη με 2-0 επί της Ιντερνασιονάλ.