Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού - Για πρώτη φορά στο "βήμα"

Κατηγορείτο για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού - Για πρώτη φορά στο
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)
Ενημέρωση 09.01.2023 08:07
Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Η ώρα της απολογία έφτασε και το πρωί της Δευτέρας (9/1) θα "λογοδοτήσει" ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις κατηγορίες, που τον βαραίνουν. Μετά από εννέα μήνες ακροαματικής διαδικασίας και πολλές ηθοποιοί του χώρου να καταθέτουν και να κατηγορούν τον ηθοποιό, όπως η Λένα Δροσάκη (δείτε εδώ την κατάθεση της) και την Κάτια Δανδουλάκη (δείτε εδώ τι υποστήριξε) ήρθε η στιγμή, που ο Πέτρος Φιλιππίδης θα λογοδοτήσει.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα ανέβει στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα οι τρεις συνάδελφοί του, του έχουν αποδώσει. Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος θα αναφερθεί στο δικαστήριο στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Όλες οι λεπτομέρειες για την απολογία και τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

Την δική του εκδοχή για τις βαρύτατες πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του αναμένεται να αναπτύξει δημόσια σήμερα ο ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης, ενώπιον του Μικτού Ορκωτόού Δικαστηρίου και να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται.

Μετά από μία διαδικασία που βρίσκεται στον δέκατο μήνα διεξαγωγής της, ο επιφανής σε κωμικούς ρόλους ηθοποιός αναμένεται να αντικρούσει τις μαρτυρίες τριών συναδέλφων του που τον καταγγέλλουν για σεξουαλική βία .

Ο ηθοποιός, που παρέμεινε επί δώδεκα μήνες στην φυλακή για την υπόθεση, δικάζεται από τον περασμένο Μάρτιο κατηγορούμενος για μία πράξη βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του , όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη, τότε, παθούσα .

Οι τρεις ηθοποιοί που κατηγορούν τον συνάδελφο τους κατέθεσαν στο δικαστήριο , είτε δημόσια ,είτε με τις πόρτες κλειστές, ενώ από την αρχή της δίκης στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους .Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης αρκετοί ηθοποιοί περιγράφοντας, είτε συγκεκριμένα γεγονότα, είτε αναφερόμενοι σε στοιχεία του χαρακτήρα του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μεταξύ αυτών η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκονται από την πρώτη ημέρα της δίκης η σύζυγος και ο γιος του. Ο ηθοποιός που, σύμφωνα με τον συνήγορο του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγήκε από την φυλακή κατά την διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Ιούλιο οπότε το ΜΟΔ έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης τη προσωρινής του κράτησης.

Η απολογία του κατηγορούμενου ηθοποιού ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γενέθλια για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Πώς και με ποιους τα γιόρτασε

«Όταν έφτανε στον διάδρομο για να καταθέσει...» - Η αποκάλυψη του Μπουρδούμη για την Δροσάκη στην δίκη Φιλιππίδη

Share