«Μου φέρνει ένα παιδί μπλε...» - Με δάκρυα στα μάτια η Πισπιρίγκου για το θάνατο των 2 μικρότερων παιδιών της

Αναλυτικά η κατάθεσή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  - EUROKINISI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - EUROKINISI

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου καταθέτοντας για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της, αφού μέχρι πρότινος βρισκόταν στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της πρώτης κόρης.

Μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Star έγιναν γνωστά την Παρασκευή 13/1 τα πιο σημαντικά κομμάτια της απολογίας της, με τη μητέρα της Πάτρας να περιγράφει τη στιγμή, που έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.

Μετά από όσα κατέθεσε η γυναίκα, το δικαστήριο δεν πείστηκε και έτσι η Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε και για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της (δείτε εδώ τη νέα κίνηση του Κούγια για να τη δικαιώσει).

«Το αίτημα έγινε για να αναδείξουμε τη μεροληπτική στάση της κυρίας Προέδρου. Με έκοψε τη στιγμή που αναφερόμουν στο ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε στη χθεσινή διαδικασία… επί τόσες ώρες ουσιαστικά οι ερωτήσεις να μην αφορούν τις κατηγορίες αλλά να αφορούν στο τι όνειρα βλέπει η κατηγορουμένη, πώς ερμηνεύει αυτά τα όνειρα λες και είχε ονειροκρίτη μπροστά της.

Τη ρωτούσε για τις σχέσεις της, για τις σχέσεις του Δασκαλάκη, αν είχε πάθει καρκίνο στο ισχίο, αν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας… τη ρωτούσε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατηγορία. Την ώρα που είπα ότι εμείς διαμαρτυρόμαστε εντόνως, εκεί με διέκοψε τρεις φορές και με προκάλεσε να της κάνω αίτηση εξαιρέσεως».

Και κοιτάξτε τι απρεπές έκανε επίσης σήμερα. Διέκοψε τη διαδικασία 3 η ώρα σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι κάθε μέρα 3-5 κάνω ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία. Κάτι που της το είπα εχθές. Θέλει η διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέως να γίνει χωρίς την παρουσία δικηγόρου», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας για την έκβαση της δίκης.

H περιγραφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών τους

«Στις 16:30 μπήκε στο δωμάτιο μια νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο τύπου “ζαντάκ” για το στομάχι της και έτσι ξύπνησα και εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω.

Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα, ήταν εκεί και καθόντουσαν τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει.

Για το θάνατο της Ίριδας ανέφερε:

«Έκανα ένα μπάνιο εγώ, ντύθηκε η Δήμητρα και της είπα, “ετοίμασε πρώτα την μπέμπα και άσε την Τζωρτζίνα να κοιμηθεί” γιατί το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε 2:30 τα ξημερώματα. Εγώ πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στην Δήμητρα “ετοίμασε την και φέρε την να την ταΐσω” και μου φέρνει ένα παιδί μπλε… και μου λέει “Τι;”. Μου έπεσαν όλα. Μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε.

Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της (σαν να ξεφυσούσε). Πήρε η Δήμητρα τον Μάνο (Δασκαλάκη), το ΕΚΑΒ. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και φώναζε “όχι και αυτή», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.