Είναι επίσημο - Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Εύας Καϊλή στη θέση του αντιπροέδρου

Έγινε σήμερα γνωστό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η υπόθεση της Εύας Καϊλή η οποία πριν ενάμιση περίπου μήνα συνελήφθη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Η ίδια υπήρξε αντιπρόεδρος για τους S&D από τον Ιανουάριο του 2022, δηλαδή, στα μέσα της νομοθετικής περιόδου. Η κατανομή των ευθυνών είχε αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών βασικών πολιτικών ομάδων (ΕΛΚ-S&D-Renew).

Να υπενθυμίσουμε πως πριν μερικά 24ωρα κυκλοφόρησε η αναλυτική πρώτη κατάθεση της πολιτικού στις Βρυξέλλες. Μέσα από το ρεπορτάζ αναφέρονται αναλυτικά οι κινήσεις της Καϊλή την ημέρα, που βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι, που έμενε τον πατέρα της κόρης της Φραντσέσκο Παντσέρι.

Εντύπωση προκαλεί τόσο η αυστηρή στάση των δικαστών, που με τις ερωτήσεις τους προσπαθούσαν να τη ''στριμώξουν'' όσο και οι αντιφάσεις, στις οποίες έπεσε η πολιτικός, ''δίνοντας'' φανερά τον σύζυγό της για όλες τις παράνομες πράξεις, που κατηγορούνται (δείτε εδώ αναλυτικά την κατάθεσή της).

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Εύας Καϊλή στη θέση του αντιπροέδρου

Μάλιστα, έγινε σήμερα 18/01 γνωστό πως ο Μαρκ Άνγκελ από το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, θα αντικαταστήσει την Εύα Καϊλή στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωβουλής. Ο κ. Άνγκελ εξελέγη με 307 ψήφους στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Η ημερομηνία της απόφασης για την Εύα Καϊλή

Στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση για το εάν θα υπάρξει παράταση ή όχι στη φυλάκιση της Εύας Καϊλή μετά το σκάνδαλο του Qatargate. Ο πατέρας της και η σύντροφός του πήγαν στον ανακριτική καθώς ο πρώτος είχε συλληφθεί πρώτος την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι συνελήφθη με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα όταν ενημερώθηκε από την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι ότι πρέπει να «εξαφανιστούν». Η Ευρωβουλευτής αυτό το διάστημα κατάφερε να συναντήσει και την κόρη της αφού ήταν κάτι που ζητούσε συνεχώς και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.