Συνελήφθη ο Ντάνι Άλβες - Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Τι δηλώνει ο ίδιος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
instagram / Daniel Alves
instagram / Daniel Alves

Για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα κατηγορείται ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες, ο οποίος και συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία, ενώ και ένας γνωστός δημοσιογράφος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας. Ο ίδιος ο Αλβες αρνείται τις κατηγορίες, αλλά οι αρχές συγκέντρωσαν αρκετά στοιχεία ώστε να διαταχθεί η σύλληψή του. Ισπανικά ΜΜΕ ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι μια νεαρή γυναίκα είχε κατηγορήσει τον Αλβες ότι την άγγιξε κάτω από τα εσώρουχά της χωρίς τη συγκατάθεσή της, όταν ήταν με φίλους σε ένα νυχτερινό κέντρο στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τι δήλωσε ο Ντάνι Άλβες για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης

«Θα ήθελα να αρνηθώ τα πάντα» είχε πει ο Άλβες μιλώντας για πρώτη φορά μετά την υπόθεση κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Y ahora Sonsoles» στο ισπανικό κανάλι Antena 3 πριν από μερικές ημέρες.

«Ναι, ήμουν σε αυτό το μέρος, με άλλους ανθρώπους, και το απολάμβανα. Και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μου αρέσει να χορεύω», συνέχισε. «Χόρευα και διασκέδαζα χωρίς να εισβάλλω στο χώρο των άλλων. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία . Όχι, δεν έκανα αυτό που είπε».

Να σημειωθεί πως ο 39χρονος σταρ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βραζιλιάνος, που έπαιξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ήταν αρχηγός της «σελεσάο» στο ματς εναντίον του Καμερούν στο Μουντιάλ του Κατάρ. Κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα τρόπαια καριέρας, συνολικά 43.

Τι δήλωσε ο Ντάνι Άλβες για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης 
instagram / Daniel Alves

Λίγα λόγια για την ζωή του

Γεννήθηκε 6 Μαΐου 1983), γνωστός και ως Ντάνι Άλβες, είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως δεξιός αμυντικός για την Εθνική Βραζιλίας και για την Κλουμπ Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ του Μεξικού. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους στη θέση του όλων των εποχών.

Είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους επίσημους ομαδικούς τίτλους όλων των εποχών (εξαιρούνται οι ατομικές διακρίσεις), έχοντας κερδίσει 47 τίτλους (έως το τέλος του 2021). Υστερεί δε στην ποδοσφαιρική ιστορία μόνο του Ουρουγουανού Άνχελ Ρομάνο, που κατέκτησε 50 τίτλους στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα