Τα παίζει όλα για όλα - Η νέα κίνηση της Εύας Καϊλή μετά την προφυλάκισή της

Προσπαθεί να έρθει κοντά στην κόρη της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το όνομα της Εύας Καϊλή έχει συνδεθεί άμεσα με το σκάνδαλο του Κατάρ, καθώς η ίδια παραμένει στη φυλακή των Βρυξελλών μετά τη δεύτερη απολογία της, με την ίδια να μην πείθει τις βέλγικες αρχές για την αθωότητά της.

Η πολιτικός φαίνεται να μην το βάζει κάτω, καθώς μέσα από το δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της έγινε γνωστό, πως θα καταφύγει στο ανώτατο δικαστήριο.

Ο λόγος, που προκαλεί και παράλληλα διχάζει την κοινή γνώμη έχει να κάνει με τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή τη διάρκεια των ωρών, που περίμενε να καταθέσει στους δικαστές (δείτε εδώ τις τραγικές συνθήκες, που έζησε στο κελί της αστυνομίας).

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση.

Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του.

Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”», έχει τονίσει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η νέα κίνηση της Εύας Καϊλή

Πιο αναλυτικά μέσα από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 την Κυριακή 22/1 έγινε γνωστό, πως η μεριά της πολιτικού θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου μετά τα βασανιστήρια, που πέρασε.