Έγκλημα στο Μοσχάτο: Επιμένει στην αθωότητά της η 47χρονη - Η μαρτυρία της για τον λογιστή

Όλα όσα υποστηρίζουν!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Έγκλημα στο Μοσχάτο: Επιμένει στην αθωότητά της η 47χρονη - Η μαρτυρία της για τον λογιστή

Την τελευταία εβδομάδα, έχει συγκλονίσει ολόκληρη της Ελλάδα η υπόθεση του Μοσχάτο με τον ασφαλιστή και την 47χρονη, που απολογήθηκε ενόπιον του δικαστηρίου, πριν από λίγες μέρες (δείτε εδώ τα όσα υπιστήριξε).

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις τοξικολογικές εξετάσεις του 50χρονου ασφαλιστή από το Μοσχάτο, οι οποίες αναμένεται να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα αν στον απαγχονισμό του συμμετείχε και άλλο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Την Παρασκευή η απολογία του 50χρονου - Το προφίλ του δράστη

Νέες εξελίξεις με το έγκλημα στο Μοσχάτο

«Η εντολέας μου περιμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη δικογραφία. Περιμένει τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων των ιατροδικαστικών, ευρήματα από τις τοξικολογικές, από τις εξετάσεις του γενετικού υλικού. Περιμένει εναγωνίως προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της», αναφέρει η Κατερίνα Τσιώνα, δικηγόρος 47χρονης.

Η 47χρονη γυναίκα εμμένει στην αθωότητά της μέσα από τις φυλακές όπου βρίσκεται για τρίτη ημέρα, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 50χρονου. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη λέει στο LIVE NEWS η δικηγόρος της.

«Σε αναμονή είναι και ταλαιπωρημένη. Είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Πρόκειται για ένα πολύ καλό άνθρωπο. Για μια γυναίκα καλόψυχη. Είναι όλοι δίπλα της και συγγενείς της. Όλοι είναι μαζί της κι όλοι είναι δίπλα της. Κουβαλά βέβαια ένα πολύ μεγάλο σταυρό για την αθώωσή της και να μπορέσει να αποδείξει όλα αυτά που λέει».

«Εξαγριώθηκα»

Την ώρα που φουντώνει το θρίλερ αν ο θάνατος του ασφαλιστή είναι ανθρωποκτονία ή αυτοχειρία, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τι αντίκρυσαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο διαμέρισμα του θύματος, με τη 47χρονη κατηγορούμενη να είναι εκείνη που τους άνοιξε την πόρτα.

«Στο διαμέρισμα μας ανέμενε μια γυναίκα, η οποία και μας ανέφερε επακριβώς: ‘Εγώ τον σκότωσα, τον έπνιξα πριν από 5 με 10 λεπτά. Συλλάβετέ με’ Μας οδήγησε στο παιδικό υπνοδωμάτιο όπου εντοπίσαμε κρεμασμένο έναν άνδρα. Διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμό και το σώμα του ήταν ζεστό.

»Καλέσαμε το ΕΚΑΒ και προσεγγίσαμε εκ νέου τη γυναίκα και τη ρωτήσαμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Αυτή μας είπε ότι με τον ανωτέρω άνδρα διατηρούσε προσωπική γνωριμία και ότι έχει καταχραστεί από αυτή το συνολικό χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, χωρίς να αναφέρει το λόγο», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς.

Η μαρτυρία αυτή δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν την 47χρονη γυναίκα. Στην πρώτη κατάθεσή της ήταν «ποταμός» καθώς μίλησε:

– Για τη σωματική πάλη που είχε προηγηθεί

– Για την πρόθεση του 50χρονου να αυτοκτονήσει

– Για μια ατάκα του θύματος που, όπως λέει η κατηγορούμενη, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής:

«Μου είπε ότι υπάρχουν τα λεφτά, αλλά δεν μου έλεγε πού είναι… Και τότε εγώ εξαγριώθηκα. Πήρα μια χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα και τον χτύπησα στο κεφάλι. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, αλλά πιστεύω ότι έκανε μια κίνηση απειλητική προς εμένα λέγοντάς μου ότι είναι ‘ψυχάκιας’ και ‘κτήνος’.

»Εγώ πάνω στα νεύρα μου χτύπαγα το χέρι μου στα τραπέζια και έσπασα διάφορα πράγματα. Αυτός καθόταν στον καναπέ και μου είπε να πάρω ένα κορδόνι και να τον πνίξω. Εγώ το έκανα, πήρα ένα λευκό κορδόνι που είχε πάνω στο τραπέζι, το πέρασα γύρω από το λαιμό του και προσπάθησα να τον πνίξω, αλλά αυτός έβαλε τα χέρια του, αντιστάθηκε και εγώ σταμάτησα».

«Βοήθησέ με»

Η 47χρονη περιέγραψε αρχικά με κάθε λεπτομέρεια το πώς ο 50χρονος άντρας ξεψύχησε μπροστά στα μάτια της.

«Μετά αυτός πήγε στη θηλιά στην πόρτα, την πέρασε στο λαιμό του και τότε εγώ με μια ξαφνική κίνηση έσπρωξα την καρέκλα με το πόδι κι αυτός μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις του. Έπειτα αφού προσπάθησα να τον σηκώσω χωρίς να τα καταφέρω, χτύπησε το κουδούνι, άνοιξα την πόρτα και είδα τους αστυνομικούς στους οποίους είπα ότι κρεμάστηκε κάποιος μέσα».

Αυτήν την παραδοχή της, ότι δηλαδή είχε εμπλοκή στον θάνατο του 50χρονου σπρώχνοντας την καρέκλα στην οποία στηριζόταν, την ανακάλεσε λίγο αργότερα. Είναι συγκλονιστικά τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που συνομίλησε με την 47χρονη εκείνες τις δραματικές ώρες.

«Μας ανέφερε ότι είχε προηγηθεί σωματική πάλη, τον χτύπησε με αντικείμενο το κεφάλι, αυτός της δήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, πέρασε μόνος του στον λαιμό τη θηλιά, ανέβηκε σε μια καρέκλα, την οποία αυτή έσπρωξε αφήνοντάς τον χωρίς ισορροπία και στήριξη. Τη δήλωσή της αυτή άμεσα ανακάλεσε λέγοντας σε εμένα προσωπικά: ‘Θα σου πω την αλήθεια. Εγώ τον σκότωσα, αλλά βοήθησε με γιατί έχω τρία παιδιά’».

Στην πολύωρη απολογία της, η 47χρονη μητέρα ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, κάτι που, όπως λέει, επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη των δύο βίντεο.

«Όλα αυτά τα τράβηξα σε βίντεο τα οποία έδειξα στους αστυνομικούς, αυτό το έκανα για να έχω κάποια στοιχεία σχετικά με το πού είναι τα λεφτά και να έχω αποδείξεις. Προφανώς εάν είχα σκοπό να το σκοτώσω δεν θα κατέγραφα με βίντεο τις συνομιλίες».

Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση της. Η εν διαστάσει σύζυγος του ασφαλιστή μέσω του δικηγόρου της δήλωσε στήριξη της κατηγορίας για τη δολοφονία του 50χρονου.