Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο δημιουργός του Sesame Street, Λόιντ Μόρισετ

Θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / sesameworkshop
Instagram / sesameworkshop

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο δημιουργός του θρυλικού τηλεοπτικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Sesame Street” και συνιδρυτής του “Sesame Workshop” Λόιντ Μόρισετ. Η αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο λογαριασμός του “Sesame Workshop” στο Instagram αποκάλυψε τη θλιβερή είδηση, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, ενώ από την ζωή έφυγε και μια πασίγνωστη Ιταλίδα ηθοποιός.

Το “Sesame Workshop” το οποίο τότε ονομαζόταν Children’s Television Workshop (CTW) – δημιούργησε τη θρυλική τηλεοπτική εκπομπή “Sesame Street”, η οποία άρχισε να προβάλλεται τον Νοέμβριο του 1969.

Η ιδέα για τη σειρά ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1965, καθώς ο Μόρισετ παρατήρησε πόσο αφοσιωμένη ήταν η τρίχρονη κόρη του στην τηλεόραση, γεγονός που τον έκανε να σκεφτεί αν θα μπορούσε να κάνει κάτι για την εκπαίδευση των παιδιών μέσω αυτής.

Λίγα λόγια για την ζωή του Λόιντ Μόρισετ

Γεννήθηκε στην Οκλαχόμα Σίτι της Οκλαχόμα, γιος της Jessie Watson και του Lloyd Newton Morrisett. Η οικογένεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1933 για να ξεφύγει από τις κακουχίες που προκάλεσε το Dust Bowl και η κατάθλιψη. Μετά τη Μεγάλη Ύφεση, η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου ο Morrisett συνάντησε τον Julian Ganz, έναν συμμαθητή του γυμνασίου που θα τον σύστησε αργότερα στην Joan Ganz Cooney, τη συνιδρυτή του Children's Television Workshop.

Ο Morrisett υπέθεσε ότι κατευθυνόταν για μια ακαδημαϊκή ζωή όπως ο πατέρας του, καθηγητής στο UCLA. «Μεγάλωσα να πιστεύω ότι το να είσαι καθηγητής ήταν η καλύτερη δουλειά στον κόσμο», είπε. Ο Morrisett παρακολούθησε το Oberlin College και έλαβε το πτυχίο του στη φιλοσοφία το 1951. Αρχικά, ήθελε να γίνει χημικός, αλλά μετά από ένα συναρπαστικό μάθημα στο κατώτερο έτος του, συνειδητοποίησε ότι ήθελε να σπουδάσει πειραματική ψυχολογία.

Έγινε διαχειριστής του Oberlin College και ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1975 έως το 1981. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία για δύο χρόνια στο UCLA, όπου γνώρισε έναν επίκουρο καθηγητή ονόματι Irving Maltzman, τον οποίο περιγράφει ως «πολύ σημαντικό, με μεγάλη επιρροή στην ψυχολογία».