Με το άκουσμα των τραγουδιών του η καύση του Ξανθόπουλου - ''Ρίγη'' συγκίνησης στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Θλιβερό...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Με το άκουσμα των τραγουδιών του η καύση του Ξανθόπουλου - ''Ρίγη'' συγκίνησης στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε την Τρίτη 24/1 στην πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 89 ετών με το πανελλήνιο και την οικογένεια του να είναι παρόντες στο τελευταίο αντίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε η οικογένεια του εκλιπόντος έγινε γνωστή η επιθυμία τους σχετικά με το ποσό αντί στεφάνων ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε και η επιθυμία του να μη γίνει κανονική ταφή, αλλά αποτέφρωση (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία).

«Η οικογένεια του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου ενημερώνει ότι η κηδεία του θα είναι πολιτική. Στα πλαίσια της τελετής θα διεξαχθεί τρισάγιο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 13.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, επιθυμία της δε είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)», έγραφε η ανακοίνωση.

Δελτίο Τύπου Η οικογένεια του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου ενημερώνει ότι η κηδεία του θα είναι πολιτική. Στα πλαίσια...

Posted by Actors House on Monday, January 23, 2023

Οι διαδικασίες κινήθηκαν όλες όπως έπρεπε και μάλιστα την Τετάρτη 25/1 παίχτηκε και η τελευταία πράξη στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας εκεί, όπου θα καεί η σορός του ηθοποιού (δείτε εδώ που θα καταλήξει).

Συγκίνηση στο σημείο που έγινε η αποτέφρωση του Νίκου Ξανθόπουλου

«Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”.

Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου», είπε ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης.