«Είναι αγένεια» - Χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδη η σημερινή (26/1) αγόρευση στο δικαστήριο

Το σχόλιο της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI

Άλλη μία ημέρα η κάμερα του Super Kατερίνα παρευρέθηκε την Πέμπτη (26/1) στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο με σκοπό να καλυφθούν οι εξελίξεις της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Πιο αναλυτικά αυτή τη φορά αναμένεται η αγόρευση της πολιτικής αγωγής, καθώς στο βήμα ανέβηκε ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας. Αυτό, που σχολιάστηκε ωστόσο έντονα είναι η απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη από το δικαστήριο (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την υγεία του).

Ξεκάθαρος λόγος πέραν του ότι ο κατηγορούμενος έχει κάποιες υποχρεώσεις, δεν έχει γίνει γνωστός, από την άλλη όμως είδαμε την Πηνελόπη Αναστασοπούλου να δίνει ξανά το παρόν σχολιάζοντας μάλιστα την απουσία του ηθοποιού, τονίζοντας, πως είναι αγένεια η επιλογή του να λείπει.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως εκκρεμούν αγορεύσεις ωστόσο έχει γίνει γνωστή η πρόταση της εισαγγελέος και αναμένεται να ακουστεί η απόφαση των δικαστών.

«Για τις άλλες δύο κυρίες οι οποίες καταγγέλουν, η αγόρευση της ήταν σχεδόν 20 λεπτά και εκεί προτάθηκε η ενοχή του. Αξία όμως έχει το εξής. Βλέπω και παρακολουθώ αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για την δικογραφία, κι όμως κρίνουν και κατακρίνουν. Αυτή η δίκη, όσον αφορά την πρώτη καταγγέλλουσα, είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι. Δεν συζητιέται πως αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Εισαγγελική πρόταση είναι την οποία και το δικαστήριο, πρέπει να ξέρει ο κόσμος, πως μπορεί να την αγνοήσει και μπορεί να καταδικάσει τον κ. Φιλιππίδη για όλες τις πράξεις ή να τον αθωώσει. Πρέπει να ξέρουμε όμως, για να μην διαμαρτύρεται ο κόσμος, πως το Σύνταγμε δεν βάζει τυχαίως πλειοψηφία των λαϊκών δικαστών, της κοινής γνώμης. Αυτό που έχει αξία, όμως, είναι ότι η πρόταση της κ. Εισαγγελέος κινήθηκε μέσα στα πλαίσια της κοινής λογικής.

Μην νομίζει ο κόσμος ότι εγώ είμαι ένας δικηγόρος, ο οποίος διάβασα μια δικογραφία και είδα έναν ηθοποιό που έχει κάνει στυγνές πράξεις και υπερασπίζομαι έναν βιαστή γιατί δέχθηκα και τέτοιες επιθέσεις. Όποιος δει αυτή τη δικογραφία, όποιος την μελετήσει, όποιος την παρακολουθήσει, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον κ. Φιλιππίδη έχουν σχέση και είναι στοιχειοθετημένες. Καμιά φορά, ξέρετε, γίνομαι δέκτης επιθέσεων από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα και δεν ξέρουν ποιες είναι οι καταγγέλλουσες», είχε πει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη από τη δίκη του (26/1)