«Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει» - Το συγκινητικό αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υποσμηναγό που πέθανε στην Ανδραβίδα

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει» - Το συγκινητικό αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υποσμηναγό που πέθανε στην Ανδραβίδα

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους Φάντομ που κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας 30/1, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, με εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον τραγικό θάνατο του Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να μεταφέρει τα συλληπήτηριά του στην οικογένεια με ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Υποσμηναγό της Ανδραβίδας

«Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη Υποσμηναγού Μάριου- Μιχάηλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το εντοπισμό του κυβερνήτη. Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπτάμενου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει».

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου –...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, January 30, 2023