Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη για την 9χρονη - Πρώτος καταθέτει ο Δασκαλάκης

Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Σήμερα (31/1) Τρίτη και αναμένεται να ξεκινήσει η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μετά την καταγγελία της κατηγορούμενης, εναντίον του πρώην συζύγου της (δείτε την εδώ) ο ίδιος, θα παρεβρεθεί στο σημερινό δικαστήριο και θα καταθέσει εναντίον της.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη επιμένει στην αθωότητα της, με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, να έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισής της.

Οι λεπτομέρειες για την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η δίκη είχε διακοπεί στις 11 Ιανουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου έπρεπε να απολογηθεί στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος των άλλων δύο παιδιών της. Η πρόεδρος όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση της ο Αλέξης Κούγιας, άρχισε και ο… πόλεμος μεταξύ ιατροδικαστών για την κεταμίνη και κατά πόσο η ποσότητα που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι, μπορούσε να το σκοτώσει. Μετά την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου, τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν η σειρά του συναδέλφου της, Χρήστου Κραββαρίτη, να υποστηρίξει ότι δεν ήταν θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

«Δεν μπορώ να πω πολλά για μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή κρίνεται στα δικαστήρια. Αφήστε να υπάρχουν άσσοι στον μανίκι. Το πόρισμα για την Τζωρτζίνα επιδέχεται διαφορετικής προσέγγισης. Ναι μεν η κεταμίνη συμμετέχει στον μηχανισμό θανάτου, αλλά δεν είναι αυτή η αιτία του θανάτου», είχε πει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής Θεσσαλίας, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μήνες, η Ουρανία Δημακοπούλου υποστήριζε ότι «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς».

«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω, ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση», δήλωσε στις 9 Ιανουαρίου 2023, έξω από το δικαστικό μέγαρο, προκαλώντας ερωτήματα για την… μεταστροφή της.