Ρούλα Πισπιρίγκου: Η άφιξη της στα δικαστήρια - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Λίγη ώρα μετά τον πρώην σύζυγο της

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η άφιξη της στα δικαστήρια - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Από νωρίς το πρωί (31/1) βρίσκονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όλοι για να ξεκινήσει η εκδίκαση την υπόθεσης από την Πάτρα, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να την βαραίνουν τρείς θάνατο, αυτοί των τριών παιδιών της. Πριν από περίπου μια ώρα ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης έφτασε στο δικαστήριο (δείτε εδώ το στιγμιότυπο) και θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 11 Ιανουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου έπρεπε να απολογηθεί στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος των άλλων δύο παιδιών της. Η πρόεδρος όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση της ο Αλέξης Κούγιας, άρχισε και ο… πόλεμος μεταξύ ιατροδικαστών για την κεταμίνη και κατά πόσο η ποσότητα που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι, μπορούσε να το σκοτώσει. Μετά την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου, τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν η σειρά του συναδέλφου της, Χρήστου Κραββαρίτη, να υποστηρίξει ότι δεν ήταν θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη κόρη της.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έφτασε και η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της. Φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας μάσκας προστασίας κατά του κορονοϊού, η 34χρονη μπήκε στη δικαστική αίθουσα παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Είναι μια μοναδική περίπτωση όπου πρώτα ανακάλυψαν τη δράστη και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Πρώτα έχουν προκαταδικάσει έναν άνθρωπο… Αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση είτε είναι ιατροδικαστές, δήμαρχοι είτε είναι καριερίστες της γραφειοκρατίας που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου και άλλοι ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι, οι οποίοι με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες και παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που θυμάμαι και σχεδόν 50 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ποινικολόγος ρωτήθηκε για τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος καταθέτει πρώτος στη δίκη. «Γιατί είναι σημαντικός ο Μάνος Δασκαλάκης; Σημαντικοί είναι οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και όταν η επιστήμη χρειάζεται ειδικές γνώσεις, οι πραγματογνώμονες. Εδώ και στις τρεις υποθέσεις έχουμε δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι γνωμοδότησαν μέσα από φωτογραφίες και ένα πανάκι.

Υπάρχει ένα σκοτεινό πρόσωπο πίσω από αυτή την ιστορία, από πίσω κρύβεται η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Σπηλιοπούλου, η οποία ξεχρεώνει λογαριασμούς της με διαφόρους και η οποία είναι στο απυρόβλητο. Περιμένετε σήμερα τα αιτήματα και τις θέσεις μας και να είστε βέβαιοι ότι εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω γιατί η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας. Μπορεί να γίνονται λάθη, μπορεί κάποιοι να κατηγορούνται και να καταδικάζονται άδικα, αλλά στο τέλος δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Όταν ρωτήθηκε για τη ψυχολογία της 34χρονης κατηγορουμένης, ο συνήγορος υπεράσπισής της απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Σούρα».