Κρίσιμη εξέλιξη της στιγμής για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές

Τι πρότεινε η εισαγγελέας;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ndp
ndp

Κρίσιμα είναι τα λεπτά και οι ώρες, που περνάνε για τον Πέτρο Φιλιππίδη την Τετάρτη 8/2, αφού από νωρίς έχει παρευρεθεί στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο και περιμένει την τελική απόφαση για το βιασμό και τις απόπειρες, που τον βαραίνουν.

Σε πρώτο επίπεδο έγινε γνωστό, πως η ετυμηγορία έκρινε για τις απόπειρες βιασμού ομόφωνα ένοχο τον ηθοποιό, ενώ αντίθετα δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού (δείτε εδώ την άφιξή τους στο δικαστήριο).

Η νέα πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Πέτρο Φιλιππίδη

Στη συνέχεια της ημέρας, ο δικηγόρος του Φιλιππίδη αγόρευε με σκοπό να ζητήσει ελαφρυντικά για τις ποινές, που θα του επιβληθούν σχετικά με τις απόπειρες βιασμού.

Η εισαγγελέας λοιπόν δεν έδειξε ευνοϊκό πρόσωπο απέναντι του, δε δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό και μάλιστα έθεσε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε νωρίτερα ο ηθοποιός.

Λίγο πριν αποφασίσει το δικαστήριο και καταλήξει στην τελική ποινή, έγινε γνωστό, πως η εισαγγελέας πρότεινε την κατά συγχώνευση οκτώ ετών κάθειρξης αντί για τα 12 χρόνια.

Οι αντιδράσεις Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου στο άκουσμα της ετυμηγορίας

Στη δικαστική αίθουσα έδωσαν το παρόν και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, οι οποίες είχαν κατηγορήσει τον Φιλιππίδη για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Μέσα από το ρεπορτάζ του Στούντιο 4 έγιναν γνωστές και οι αντιδράσεις των ηθοποιών, που τον είχαν καταγγείλει για απόπειρα, αφού με την απόφαση που πάρθηκε δικαιώθηκαν και έτσι αμέσως ξέσπασαν σε κλάματα.

Σε ότι αφορά τη στάση των 3 γνωστών ηθοποιών λέγεται, πως η μια κρατούσε το χέρι της άλλης και αντίστοιχα και εκείνες, με το που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα.