Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Άλλη μια μέρα κλειστά τα σχολεία - Οι περιοχές που είναι ακόμη σε επιφυλακή

«Θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση μερικούς δήμους»

Κακοκαιρία
(EUROKINISSI)
Ενημέρωση 09.02.2023 17:51
Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Όσο περνούν οι μέρες και καλυτερεύει ο καιρός, από τις χιονοπτώσεις (δείτε εδώ τις προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού), λιγοστεύουν και τα προβλήματα μετακίνησης, ειδικά για τους μαθητές.

Λίγοι είναι οι δήμοι που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" και τους οποίους την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά.

Η ανακοίνωση για τα σχολεία που θα μείνουν και αύριο (10/2) κλειστά, εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα"

Νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (9/2) στην Περιφέρεια Αττικής, με συμμετοχή 66 δήμων, των Αντιπεριφερειαρχών αλλά και του μετεωρολόγου Κ. Λαγουβάρδου ο οποίος ενημέρωσε πως η κακοκαιρία είναι σε αποδρομή αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες μέρες.

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψή με τους δημάρχους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα σχολεία στην υπόλοιπη Αττική θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή κανονικά. Είναι σημαντικό σε όλα τα σχολεία της Αττικής που θα λειτουργήσουν αύριο οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι να έχουν φροντίσει, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών να έχουν θερμανθεί εγκαίρως οι αίθουσες διδασκαλίας. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους συναδέλφους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες Αττικής και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας και των δήμων. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα σχολεία που δε θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών είναι στους δήμους:

 • Ωρωπού
 • Διονύσου
 • Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού στο Δήμο Μαραθώνα
 • Στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Πεντέλης στο Δήμο Πεντέλης
 • Στις Δημοτικές Κοινότητές Ερυθρών και Βιλλίων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας
 • Στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής του Δήμου Φυλής
 • Στο Δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

 • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 24ο, 15ο, 29ο, 30ο, 31ο

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 28ο (ΚΑΠΟΤΑ), 29ο, 30ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟΣΧΟΛΕΙΑ

ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ:ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:

 • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο
 • ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 09:00

Στις περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των Δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με εξαίρεση τα σχολεία του Δήμου Κυθήρων στον όποιο ο δήμαρχος έχει ορίσει ώρα προσέλευσης μέχρι 10 σε όλους τους άλλους δήμους της Αττικής τα σχολεία αύριο θα είναι ανοιχτά. Να σημειωθεί τέλος ότι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.)., μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Παίρνω τη μαμά μου και μου λέει "άσε είμαι χάλια, δεν έχουμε...» - Δύσκολη η 7/2 μέρα για τους γονείς της Κατερίνας Καινούργιου

«Στα Μελίσσια, που είναι το δικό μου σπίτι...» - Τι συνέβη 6/2 στην Ελένη Μενεγάκη λόγω της κακοκαιρίας

Share