Νίκος Ευαγγελάτος: Πρόστιμο 160.000 ευρώ στην εκπομπή Live News από το ΕΣΡ - Ποιος ο λόγος

Άσχημα νέα για το Mega

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νίκος Ευαγγελάτος: Πρόστιμο 160.000 ευρώ στην εκπομπή Live News από το ΕΣΡ - Ποιος ο λόγος

Πληθώρα τηλεοπτικών εκπομπών ασχολήθηκε με την περίπτωση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό με τρόπο που παραβιάζει τη νομοθεσία περί ανηλίκων, αλλά, σύμφωνα με τις typologies.gr το ΕΣΡ εστίασε μόνο στην περίπτωση της εκπομπής «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι ύψους 160.000 ευρώ.

Μετά το Live News πρόστιμο και στο Πρωινό για την υπόθεση με την 12χρονη στον Κολωνό

Πρόστιμο συνολικού ύψους 190.000 ευρώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV για μία εκπομπή (19.10.2022) του Γ. Λιάγκα σχετικά με το τρόπο που παρουσίασε την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Ενώ οι εκπομπές των περισσοτέρων σταθμών της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι ατελείωτες για την υπόθεση, το ΕΣΡ που άφησε το θέαμα να εξελιχθεί διαπίστωση παράβαση μόνο σε μία εκπομπή του ΑΝΤ1. Και έτσι επέβαλε ένα πρόστιμο συνολικού ύψους 190.000 ευρώ το οποίο αναλύεται ως εξής:

  • 50.000 ευρώ για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας
  • 50.000 ευρώ για προσβολή προσώπου,
  • 50.000 ευρώ για υποβάθμιση προγράμματος
  • 40.000 ευρώ για παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας.

Μετά το δημοσίευμα της στήλης για την δημοσίευση μόνο της απόφασης για τον Ν. Ευαγγελάτο και το Mega, έσπευσε να αναρτήσει και τη δεύτερη. Καθώς, όμως έχει επιβάλει εμπάργκο στον Τύπο, με τη σύμφωνη γνώμη των Καθηγητών ΜΜΕ, δημοσιογράφων και δικαστικών μελών, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς αποφασίζεται στο ΕΣΡ, ενώ δεν μπορούν να τεθούν ούτε ερωτήσεις για όσα αποφασίζονται και όσα δεν κρίνονται.