Τραγωδία Τέμπη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη...» - Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη

Υποσχέθηκε να ανακαλύψει τι έφταιξε για τον θάνατο τόσων ανθρώπων

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη...» - Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη

Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε δημόσια την παραίτησή του (δείτε τον εδώ να κλαίει μπροστά στις κάμερες), καθώς θεωρεί πως είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να εκφράσει την θλίψη του για τις ζωές που χάθηκαν και την ταλαιπωρία που βιώνουν τόσες οικογένειες που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ παράλληλα τονίζει πως αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη για τον ίδιο.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων», ήταν τα λόγια του.

Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Γεραπετρίτη ως Υπουργός Μεταφορών για την τραγωδία στα Τέμπη

Την θέση του, λοιπόν, πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του σήμερα, Πέμπτη 2/3, και σε συνέντευξη που παραχώρησε θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για τον πόνο που βιώνουν τόσοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ανακαλύψει τι πραγματικά έφταιξε και οδήγησε σε αυτή την τρομερή και θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε μεταξύ άλλων.