Τέμπη: «Το λάθος ξεκίνησε από τον Επιθεωρητή...» - Η απάντηση του 2ου σταθμάρχη για τα σεξιστικά σχόλια στα ηχητικά με τον 60χρονο

«Τον ξέρω προσωπικά τον κύριο, είναι και καλός και έμπειρος»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Λίγες ημέρες πριν, βγήκαν στην επιφάνεια μερικά ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες του σταθμάρχη πριν την μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στις 28/2. Σε αυτά, ο ίδιος φαίνεται πως συνομιλεί με έναν άλλο άνδρα, ο οποίος είναι και αυτός σταθμάρχης και ακούγεται ξεκάθαρα πως οι δυο τους πετούσαν σεξιστικά υπονοούμενα μεταξύ τους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και πολλαπλές αρνητικές αντιδράσεις.

Το T-Live, λοιπόν, επικοινώνησε με τον δεύτερο εμπλεκόμενο και ο ίδιος την Δευτέρα 13/3 αποκάλυψε στον αέρα του ALPHA τι ήταν αυτά τα σχόλια που υπήρχαν στον διάλογό τους, μιλώντας αναλυτικά για το λάθος που έγινε, ρίχνοντας τις ευθύνες στον επιθεωρητή (δείτε εδώ ολόκληρη την κατάθεσή του).

Η απάντηση του 2ου σταθμάρχη για τα σεξιστικά σχόλια στην συνομιλία τους πριν την τραγωδία στα Τέμπη

«Αυτό έγινε πολλές φορές πριν το συμβάν. Πρέπει να είναι περίπου στις 18.00, 17.30 με 18.00. Είναι μία πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας. Επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό, τον γνωρίζω τον κύριο (…) και είναι μία πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας, όχι κάτι άλλο. Από σταθερό τηλέφωνο γίνεται, όχι από ασύρματο. Καλό δεν είναι να λέγονται, σωστό δεν είναι. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι όμως άνθρωπος, όπως τον παρουσιάζουν.

Τον ξέρω προσωπικά τον κύριο (…) είναι και καλός και έμπειρος σταθμάρχης. Τώρα πώς έγινε όλο αυτό, είναι πάρα πολύ παράγοντες. Δυστυχώς έγινε όμως… Δυστυχώς… Δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα εν ώρα εργασίας», ανέφερε ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές.

«Το λάθος ξεκίνησε από τον Επιθεωρητή. Από εκεί ξεκινά όλο το λάθος. Κι εμείς έχουμε έξι καινούρια παιδιά. Και δεν υπάρχει προσωπικό βασικά. Είναι κάτι για το οποίο φωνάζουμε εδώ και χρόνια για το προσωπικό. Εμείς τους φωνάζουμε χρόνια τώρα “πάρτε προσωπικό, πάρτε προσωπικό”», πρόσθεσε έπειτα.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με την 23χρονη Εριέττα που δεν έχει εντοπιστεί - Πιθανό το σενάριο να απέμεινε μόνο η στάχτη της