Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: «Νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή» - Οι πρώτες δηλώσεις της Γεωργίας Μπίκα μετά την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Αδικήθηκα πάρα πολύ»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: «Νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή» - Οι πρώτες δηλώσεις της Γεωργίας Μπίκα μετά την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Γεωργία Μπίκα πριν από περίπου ένα χρόνο έζησε τρομακτικές στιγμές σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου φέρεται πως 27χρονος επιχειρηματίας την βίασε αφού πρώτα τη νάρκωσε. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λίγους μήνες αργότερα, ενώ ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε, κάτι που προκάλεσε την οργή της νεαρής.

Η ίδια, όμως, δεν το βάζει κάτω και αυτή τη στιγμή έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην προσπάθειά της να της αποδοθεί δικαιοσύνη και να πληρώσουν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για όσα πέρασε όλο αυτό το διάστημα. Για τον αγώνα που δίνει, λοιπόν, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου 18/3 στο Καλύτερα Δε Γίνεται στο κανάλι του ALPHA.

Οι πρώτες δηλώσεις της Γεωργίας Μπήκα μετά την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον βιασμό της

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε, και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή», ανέφερε αρχικά.

«Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί γιατί θέλω να πάω δικαστικά. Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο.

Το δημόσιο ξέσπασμά της στα social media για την απαλλαγή του κατηγορούμενου

«Ενημερώθηκα για το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ότι δέχεται την απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση να τεθεί η υπόθεση μου στο αρχείο. Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα για να παραπεμφθεί η υπόθεση μου στο ακροατήριο για να τεθούν υπόψη των δικαστών όλα τα σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα μπροστά σε μία ανοιχτή και δημόσια διαδικασία.

Είχα το ψυχικό σθένος να βγω με το πρόσωπό μου δημόσια και να μιλήσω άμεσα για την κτηνωδία που βίωσα και κανείς δεν πρέπει να ξαναβιώσει. Υπόθεση μου βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. Με όλη μου την ψυχική δύναμη θα παλέψω μέχρι τέλους αναμένοντας τη δικαίωση. Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν», έγραψε χαρακτηριστικά.

undefined