Σπύρος Σημίτης: «Υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος για την...» - Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα

Η ταφή θα γίνει στην Γερμανία!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Σπύρος Σημίτης: «Υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος για την...» - Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα

Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Σημίτης. Σε ηλικία 89 ετών, ο καθηγητής και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη απεβίωσε και ο θάνατός του έγινε γνωστός το πρωί της Δευτέρας (20/3) με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου.

Ο Σπύρος Σημίτης τα τελευταία χρόνια, ζούσε στην Γερμανία!

Διαβάστε επίσης: Κώστας Σημίτης: Σπάνια έξοδος με την σύζυγό του, Δάφνη στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ένα συλλυπητήριο μήνυμα για τον ίδιο.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τον Σπύρο Σημίτη

«Ο Σπύρος Σημίτης υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος νομικός και πρωτοπόρος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας και διατελώντας μεταξύ άλλων Πρόεδρος του γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας και άλλων διεθνών επιτροπών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Διέγραψε σπουδαία ακαδημαϊκή καριέρα με τιμητικούς τίτλους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και άνοιξε δρόμους με την προοδευτική και καινοτόμο σκέψη του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ποιος ήταν όμως ο Σπύρος Σημίτης

Ο Σπύρος Σημίτης θεωρούνταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διετέλεσε, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας». Επίσης διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστήμια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.