«Αισθάνομαι σοκ, μου έλεγε ότι θέλει να ανοίξει...» - Συγκλονίζει ο Έλληνας φίλος της Ρωσίδας κατάσκοπου

Όλα όσα είπε στο T-live!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Αισθάνομαι σοκ, μου έλεγε ότι θέλει να ανοίξει...» - Συγκλονίζει ο Έλληνας φίλος της Ρωσίδας κατάσκοπου

Το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3) στην ενημερωτική εκπομπή «T-live» αναφέρθηκαν στην έρευνα που γίνεται για την Ρωσίδα κατάσκοπο. Η ίδια κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» και φρόντιζε να κρύβει επιμελώς το πρόσωπό της.

Στην εκπομπή του ALPHA, όμως ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει. Εκτός από την φωτογραφία, μίλησε και ένας φίλος της.

Διαβάστε επίσης: «Αν πειράξετε την οικογένεια μου θα σας σκοτώσω όλους» - Βίντεο ντοκουμέντο με τον δολοφόνο του 45χρονου στην Ξάνθη

Τα σχόλια του φίλου της Ρωσίδας κατάσκοπου

«Ήταν μαθήτρια. Το φθινόπωρο του ΄18. Κάθισε για λίγο, συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις, τέλος. Νιώθω έκπληξη και σοκ. Δεν είχε δείξει δείγματα σε κανέναν. Σε κανέναν. Εντάξει; Σε κανέναν. Έκπληξη και σοκ. Και πραγματικά, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Δηλαδή, ούτε κατέβηκε καμία σελίδα στο Facebook… Λοιπόν… Από την πλευρά μας… Έτσι; Ούτε τίποτα. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι… Εγώ είμαι ανοιχτός. Να δώσω τα τηλέφωνα, τις επικοινωνίες, τα πάντα. Λοιπόν…» ανέφερε ο Έλληνας φίλος της Ρωσίδας κατασκόπου.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ήταν εκείνος που της έκανε κάποια μαθήματα ελληνικών. «Εγώ έκανα κάποια λίγα, πρώτα μαθήματα και μετά συνέχισε με μια άλλη καθηγήτρια και μετά γυροβολούσε. Ερχόταν εδώ καμιά φορά, συμμετείχε, της άρεσε, γενικότερα… Να αναπτύξει μια κοινωνικότητα την ενδιέφερε» διευκρινίζοντας ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί της.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος που φέρεται να την βοήθησε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μαρία Τσάλλα» είχε βοήθεια από τον δικηγόρο Αλιβερίου Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, όμως, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα είπε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά, απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο.

«Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας».

Ωστόσο, ο δικηγόρος Αλιβερίου δεν έδωσε απαντήσεις στο πώς ακριβώς γνώρισε την «Μαρία Τσάλλα», πώς την βοήθησε να βγάλει χαρτιά ή εάν την φιλοξένησε ποτέ στο σπίτι του.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… Δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου», είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι, μέχρι στιγμής, ούτε έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί του για την υπόθεση, ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.