Τέμπη: Δεν θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια του προαστιακού - Η απαίτηση των εργαζομένων του ΟΣΕ

Τι θα συμβεί από αύριο, Τετάρτη 22/3

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Μετά από μέρες απεργιών, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν επίσημα τα δρομολόγια των τρένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη, από την Τετάρτη 22/3, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπ. Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων αποφασίστηκε πως οι αμαξοστοιχίες οι κινούνται θα πρέπει σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής, ενώ επισήμαναν θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, όπως και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας (δείτε εδώ την τελευταία συνομιλία του νεκρού μηχανοδηγού).

Ωστόσο, οι σιδηροδρομικοί εξέφρασαν δεν συμφώνησαν με όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εξαιτίας αυτού δεν θα γίνουν όλα τα δρομολόγια αύριο (22/3). Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, μίλησε μάλιστα στο Live Νews του MEGA το απόγευμα της Τρίτης 21/3 και εξήγησε πως τα δρομολόγια θα αρχίσουν εκεί που δεν έχουν ενστάσεις.

Ποια δρομολόγια του προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22/3

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα.

Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.

Δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά.