Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του απεγκλωβισμού στο γνωστό εστιατόριο στην Νέα Σμύρνη

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του απεγκλωβισμού στο γνωστό εστιατόριο στην Νέα Σμύρνη

Χθές (23/3) Πέμπτη ξέσπασε φωτιά σε εστιατόριο στην Νέα Σμύρνη, το οποίο είχε ο σύζυγος γνωστής ηθοποιού και οι αστυνομικές αρχές με την βοήθεια της πυροσβεστικής, προσπάθησαν να σβήσουν την πυρκαγιά και να βρούν ποιος ευθύνονταν για αυτό.

Η αστυνομία, με την σειρά της έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες μαζεύοντας όλα τα ευρήματα, που κα΄ταφεραν να μαζέψουν από το κτήριο, γιατί όπως όλα δείχνουν είναι εμπρηστική επίθεση. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί από τους αστυνομικούς, μια κροτίδα.

Διαβάστε επίσης: Έβαλαν φωτιά στο μαγαζί του συζύγου της - Στιγμές αγωνίας για την Μάρα Δαρμουσλή

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την φωτιά στην Νέα Σμύρνη

Την υπόθεση της φωτιάς πήρε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ σημαντική είναι η μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου.

Τι λέει η Μάρα Δαρμουσλή για την φωτιά του ιταλικού τους εστιατορίου

«Ο σύζυγός μου, Βασίλης Τσατσάκης, ο οποίος ήταν και ο σεφ και ο υπεύθυνος κουζίνας, είναι σε άμεση επαφή με τις Αρχές. Παρότι θηλάζω έτυχε να κοιμηθώ στις 04.10, δηλαδή λίγο πριν το συμβάν. Ο σύζυγός μου ήταν και εκείνος στο σπίτι. Οι εργαζόμενοι είναι μια χαρά ευτυχώς. Υπήρξε εργαζόμενος μέσα ο οποίος βγήκε άμεσα. Καθάριζε εκείνη τη στιγμή, ήταν υπεύθυνος καθαριότητας τέλος πάντων. Βγήκε εγκαίρως.

Το μαγαζί πήγαινε φανταστικά. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Ούτε απειλές, γιατί άκουσα και τέτοια, με πήραν τηλέφωνο» τόνισε η Μάρα Δαρμουσλή.

Σύμφωνα με υπάλληλο καθαριότητας που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή, όλα έγιναν στις 04:30 τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, δύο με τρία άτομα έφτασαν στο σημείο και αφού έσπασαν ένα από τα πλαϊνά παράθυρα του εστιατορίου, έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια και τουλάχιστον μία φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

«Αντίκρισα το κτίριο να καίγεται ολοσχερώς. Οι φλόγες είχαν ξεπεράσει το ισόγειο και “έγλειφαν” την πρόσοψη του κτιρίου. Είχαμε τρομάξει όλοι», λέει αυτόπτης μάρτυρας.