Τέμπη: «Μου λέει μία φωνή "βοήθησέ με, είμαι κι εγώ εδώ πέρα» - Ανατριχιάζει ο "ήρωας" μαραγκός για τη στιγμή που βρήκε 2 ζωντανούς και μία νεκρή στο βαγόνι

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τις ψυχούλες»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Μου λέει μία φωνή

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στο σημείο που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη στις 28/2 (δείτε εδώ τις σπαρακτικές εικόνες) και ενώ έχει περάσει πάνω από ένας μήνας, ο μαραγκός που μαζί με τους νεαρούς ήρωες της τραγωδίας έσωσαν πολύ κόσμο, αποφάσισε να σπάσει τώρα τη σιωπή του για όλα όσα βίωσε εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Ο ίδιος, λοιπόν, μίλησε στην εκπομπή του STAR, Αλήθειες με την Ζήνα το μεσημέρι της Τρίτης 12/4, και συγκίνησε με τα λόγια του για τη στιγμή που βρήκε σε ένα βαγόνι μία νεκρή κοπέλα, ενώ άλλη μία ζητούσε την βοήθειά του. Εξήγησε, μάλιστα, πως υπάρχει και τρία πρόσωπα από εκείνα που βρέθηκαν στο δυστύχημα και τον συνάντησαν με τους οποίους έχει ακόμα επαφές.

Συγκλονίζει ο μαραγκός και ήρωας της τραγωδίας στα Τέμπη

«Έτυχε να είμαι στο 6ο βαγόνι και από Αθήνα πήγαινα Θεσσαλονίκη, με προορισμό να μπω την επόμενη ημέρα στο Άγιο Όρος. Ήθελα τώρα να μιλήσω, που το καλλιέργησα μέσα μου. Αισθάνθηκα έτοιμος. Ήθελα να το δεχτώ εγώ πρώτα, να ηρεμήσω», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Κατέβηκα Αθήνα να δω αγαπημένα πρόσωπα. Δεν αισθάνθηκα φόβο ότι μπορεί να γίνει και κάτι άλλο, αλλά αισθάνθηκα ότι ότι η ζωή συνεχίζεται, ό, τι κι αν γίνει».

«Αν μου το λέγατε αυτό στις αρχές μπορεί να μην το έκανα. Αφού ένιωσα ότι ήμουν καλά και μπορούσα να βοηθήσω, βοήθησα. Αν είχα χτυπήσει βαριά μπορεί να έφευγα. Βρήκα και τον Άγγελο και άλλα παιδιά. Όταν έγινε η σύγκρουση ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν. Από το 6ο βαγόνι σιγά σιγά φτάσαμε μέχρι το τρίτο. Στο τέταρτο οι πιο πολλοί είχαν φύγει και το τρίτο ήταν το αναποδογυρισμένο. Έβγαινε κόσμος, βγάλαμε αρκετά άτομα από εκεί, δεν είχε φως καθόλου. Μπαίνω μέσα εγώ, είδα τρία άτομα, ήταν δύο ήταν ζωντανοί και μία νεκρή κοπέλα. Εκεί που έχω μείνει μόνος μου, κοιτάω άλλη μία και μου λέει μία φωνή "βοήθησέ με, είμαι κι εγώ εδώ πέρα". Ήταν τέρμα κάτω από το βαγόνι», εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Δεν το λες ατύχημα, ανευθυνότητα το λες. Σκέφτομαι ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τις ψυχούλες και να δώσει κουράγιο ο Θεός και η Παναγία στα δικά τους πρόσωπα να το ξεπεράσουν».

«Μετά το ατύχημα έβγαλα ξανά το αυτοάνοσο. Δεν είναι κάτι, είναι φυσιολογικό! 15 ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήμουν λίγο ανήσυχος. Την μεγαλύτερη ευλογία που έχω πάρει δεν την περιμένω από το κράτος, δεν το έκανα για να πάρω λεφτά. Μπορεί να το έκανα και να γινόταν έκρηξη και να καιγόμουν και εγώ», κατέληξε.