Τέμπη: «Το σκυλί ήταν δίπλα μου! Έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά...» - Συγκλονίζει η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου

Πήρε εξιτήριο και γύρισε σπίτι της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέμπη: «Το σκυλί ήταν δίπλα μου! Έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά...» - Συγκλονίζει η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 36χρονη Δάφνη, σύντροφο του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από το μοιραίο δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη (δείτε τι συνέβη λίγο μετά την κηδεία του). Η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 44 ημέρες νοσηλείας και πλέον βρίσκεται κοντά στην οικογένεια της.

Μίλησε λοιπόν για τα όσα έζησε κατά την διάρκεια της σύγκρουσης αλλά και μετά, όταν άνοιξε τα μάτια της και βρέθηκε έξω από την αμαξοστοιχία. Όπως αποκάλυψε ο αδερφός της, ήταν πολυτραυματίας με ρήξη ήπατος και θλάση στον πνεύμονα μεταξύ άλλων.

Τα συγκλονιστικά λόγια της Δάφνης μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Ξαφνικά πετάχτηκα μπροστά, στην απέναντι θέση. Βρίσκομαι στα μπροστά κουπέ στο βαγόνι νούμερο 2 πίσω από αυτό του κυλικείου. Χάνω τις αισθήσεις μου στιγμιαία. Ανοίγω τα μάτια μου και βρίσκομαι έξω από το τρένο. Αρχικά σκέφτομαι ότι είναι ένα κακό όνειρο. Πέφτουν πάνω μου κάφτρες και τότε καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Φώναζα βοήθεια. Το σκυλί μου η Τάβη ήταν δίπλα μου. Της έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά δεν έφευγε», εξομολογήθηκε και συγκλονίζει με τα λόγια της.

Πως την έσωσαν από τη φωτιά: «Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν. Νιώθω βαθιά θλίψη για τον χαμό του συντρόφου μου αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

Συγκινητικές εικόνες στο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία

Μετά από πολλές απεργίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ξανά τα δρομολόγια του Intercity και η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/4 στις 10:28. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το τρένο πέρασε από τα Τέμπη, εκεί 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και η συγκίνηση μεγάλη. Μάλιστα, ο οδηγός, τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του δυστυχήματος, έκοψε ταχύτητα και κόρναρε ως συμβολική κίνηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου!» - Σπάραξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Όλοι οι επιβάτες κοιτούσαν βουρκωμένοι έξω από τα παράθυρα το εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί για τους νεκρούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς αυτών μοίραζαν, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, φυλλάδια με τα ονόματα και τις ιστορίες των ανθρώπων που "έφυγαν" προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας.