Τραγωδία Τέμπη: «Αυτά τα τραγούδια, τα τραγούδησε πάνω στο μνήμα όταν την κηδέψαμε» - Συγκλονίζει η γιαγιά της Φραντζέσκας

«Τη βλέπω μπροστά μου το βράδυ πριν κοιμηθώ»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Αυτά τα τραγούδια, τα τραγούδησε πάνω στο μνήμα όταν την κηδέψαμε» - Συγκλονίζει η γιαγιά της Φραντζέσκας

Μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε συναυλία εις μνήμην των ανθρώπων που χάθηκαν και για τους ανθρώπους που πάλεψαν για να σωθούν και να σώσουν όσους μπορούσαν.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον πατέρα της αδικοχαμένης Φραντζσκας, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες, καθώς ερμήνευσε το τραγούδι που η 20χρονη είχε συνθέσει, ενώ αφού το τραγούδησε σχημάτισε με τα χέρια του μια καρδιά και κοίταξε ψηλά στον ουρανό.

Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς της Φραντζέσκας

Η γιαγιά της 20χρονης μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και συγκίνησε με τις δηλώσεις της, αποκαλύπτοντας τα τραγούδια που έβαλαν να παίζουν πάνω από το μνήμα της την ώρα της κηδείας.

«Αυτό το τραγούδι το “τρία χρόνια μετά”, το έγραψε και το τραγούδησε. Δικό της τραγούδι. Και τον "παράδεισο" αυτή το έχει γράψει. Αυτά τα τραγούδια, τα τραγούδησε πάνω στο μνήμα όταν την κηδέψαμε. Έχει γράψει πολλά τραγούδια. Καθόταν στο πιάνο και έλεγε "γιαγιά άκου αυτό το τραγούδι που έγραψα". Η εγγονή μου είχε ταλέντο. Από 4,5 ετών μόνη της ζήτησε να πάει να κάνει μαθήματα βιολιού. Ήταν η πιο μικρή μαθήτρια που υπήρξε. Κάθε μέρα δεν ξέρω πώς σηκώνομαι το πρωί.. Σηκώνομαι και την βλέπω μπροστά μου... Τη βλέπω μπροστά μου και το βράδυ πριν κοιμηθώ. Παιδί μου μας λείπει και όχι μόνο και όλου του κόσμου τα παιδιά. Τέτοιο πράγμα να μην ξανασυμβεί ποτέ. Βουρκώνω και δεν μπορώ να κλάψω» πρόσθεσε ιδιαίτερα συγκινημένη η γιαγιά της.

Φρικτή αποκάλυψη δυο μήνες μετά - Τι προκάλεσε την φωτιά το βαγόνι του κυλικείου;

28 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία που πάντα θα θυμίζει το πιο ανατριχιαστικό, φρικτό και αποτρόπαιο δυστύχημα, με χαμένες - άδικα - 57 ψυχές: Το δυστύχημα στα Τέμπη. Μια εθνική τραγωδία που όπως φαίνεται δεν έχει κλείσει ακόμα αφού πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα, με τους εμπειρογνώμονες να ψάχνουν ενδελεχώς τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Αρκετά ανατριχιαστικά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπου φαίνεται εκτός της σύγκρουσης να προκαλείται και μια τεράστια φωτιά, με αποτέλεσμα αρκετά από τα θύματα να έχουν απανθρακωθεί. Μάλιστα, το βαγόνι που βρισκόταν το κυλικείο είχε καεί ολοσχερώς προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

«Εντός των επόμενων ημερών ή ωρών, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από τους εμπειρογνώμονες για το πού έχασαν τη ζωή τους τα θύματα των Τεμπών. Φαίνεται να έχουμε 15 νεκρούς πίσω από τη μηχανή, 20 νεκρούς στο βαγόνι με το κυλικείο και οι οποίοι έχουν καεί. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη έκρηξη που έχουμε δει στα βίντεο, είναι έκρηξη που έχει συμβεί στο κυλικείο του τρένου και έχει προκαλέσει την μεγάλη φωτιά. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν έχασαν τη ζωή τους λόγω της φωτιάς ή λόγω της σύγκρουσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μάρτυρες που έχουν ακούσει ανθρώπους από το βαγόνι του κυλικείου να ζητούν βοήθεια και να δηλώνουν ότι καίγονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης.