Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν - Τι συνέβη 17 χρόνια μετά

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν - Τι συνέβη 17 χρόνια μετά

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν έχει σοκάρει ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς εδώ και τουλάχιστον 17 χρόνια δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να οδηγούν στην τοποθεσία της, με τους γονείς της και την οικογένειά της να μη σταματάει τις έρευνες, χωρίς να χάνει την ελπίδα της.

Πρόσφατα, μερικά δεδομένα οδήγησαν σε εξέταση DNA μίας νεαρής κοπέλας ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το κορίτσι που εξαφανίστηκε τότε (δείτε εδώ αναλυτικά), ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και έτσι η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τα ίχνη της.

Διαβάστε επίσης: «Έχει να κάνει με μαύρη μαγεία» - Γνωστός ''προφήτης'' φέρνει νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν

Οι νέες εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Την Τρίτη 23/5, στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι νέες εξελίξεις τις υπόθεσης. Το 2020 οι Αρχές ανακάλυψαν φωτογραφίες του Κρίστιαν Μπρίκνερ στην πορτογαλική περιοχή, εκεί όπου η οικογένεια της Μαντλίν παραθέριζε το 2007 και έτσι ο άνδρας αυτός μπήκε άμεσα στη λίστα των υπόπτων και μάλιστα στην κορυφή αυτής. Πρόκειται για έναν δράστη, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας.

Χρόνια μετά, φτάνοντας στο σήμερα, οι αστυνομικοί, ψάχνοντας κάθε κίνηση του ίδιου τα προηγούμενα χρόνια, αποφάσισαν να "χτενίσουν" τη λίμνη σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή στο Algarve, όπου είχε κατασκηνώσει ο κύριος ύποπτος, ελπίζοντας πως νέα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια τους.

Αυτή είναι η αδελφή της

Την σιωπή της έσπασε για πρώτη φορά η μικρότερη αδελφή της Μαντλίν Μακ Καν στις 3/5, καθώς σηματοδοτήθηκε η οδυνηρή 16η επέτειος από την εξαφάνισή της. Η Μαντλίν Μακ Καν εξαφανίστηκε από ένα διαμέρισμα τουριστικού θέρετρου στην Praia da Luz της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Η Αμελί, που είναι τώρα 18 ετών, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τότε που ήταν νήπιο, καθώς συμμετείχε στην εκδήλωση για την επέτειο της εξαφάνισης της Μαντλίν, δίνοντας μια γεύση τού πώς μπορεί να μοιάζει τώρα η μεγαλύτερη αδελφή της ως ενήλικη. Η 18χρονη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ωραίο που όλοι είναι εδώ μαζί, αλλά είναι μια θλιβερή περίσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Mirror», η νεαρή έγινε θερμά δεκτή μαζί με τους γονείς της, την Κέιτ και τον Τζέρι, από ντόπιους, κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συγκέντρωσης προσευχής στο χωριό τους, το Rothley του Leicestershire. Ο Sean, ο δίδυμος αδελφός της Αμελί, δεν παρέστη στη συγκέντρωση.

Διαβάστε επίσης: «Έχει να κάνει με μαύρη μαγεία» - Γνωστός ''προφήτης'' φέρνει νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν

Η Αμελί άναψε με τη σειρά της ένα κερί για τη Μαντλίν Μακ Καν και άλλα εξαφανισμένα παιδιά στο πολεμικό μνημείο, όπου φωτογραφίες της αδελφής της κοσμούσαν το μαύρο κιγκλίδωμα και όπου ένα φανάρι ελπίδας εξακολουθεί να λάμπει όλο το εικοσιτετράωρο για εκείνη. Η Κέιτ συμμετείχε στις προσευχές, αλλά ούτε αυτή ούτε ο πατέρας της Μαντλίν απευθύνθηκαν στο πλήθος.

Οι γονείς της, η Κέιτ και ο Τζέρι προσκολλώνται σε μια αχτίδα ελπίδας ότι η Μαντλίν, η οποία θα ήταν τώρα 19 ετών, σχεδόν 20, θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή.

Η γερμανική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και έχει σκοπό να κατηγορήσει τον κύριο ύποπτο Christian Brueckner για την απαγωγή της και τη δολοφονία «χωρίς πτώμα».