«Ξενέρωσα»: Ο Τάσος Δούσης τρώει στο πιο θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας

Η κριτική του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Ξενέρωσα»: Ο Τάσος Δούσης τρώει στο πιο θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας

Ο παρουσιαστής των Εικόνων, Τάσος Δούσης, πρόσφατα βρέθηκε σε ένα από τα πιο θρυλικά εστιατόρια της Αθήνας, το Αθηναϊκόν, και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολύ ενεργός, μοιράστηκε με τους followers του, την εμπειρία του.

Το Αθηναϊκόν είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο κλασσικά ζαχαροπλαστεία – καφέ της Αθήνας. Εκεί μπορεί να βρει κανείς διαχρονικά γλυκά όπως πάστα αμυγδάλου και σοκολατίνα σεράνο. Η γνωστή ποιότητα των α’ υλών σε συνδυασμό με το φιλικό και «ανανεωμένο» περιβάλλον κάνουν το Αθηναϊκόν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά & κλασσικά στέκια της Αθήνας, όπου κανείς μπορεί να πει τον καφέ του, να πραγματοποιήσει επαγγελματικά ραντεβού ή να έχει ένα γεύμα από τα καθημερινά πιάτα ημέρας.

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση

«Αθηναϊκόν! Τρώμε σε ένα θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας. Δοκιμάζουμε μόνο τα πιάτα ημέρας που προτείνει ο σεφ Χρήστος Αδαμίδης και «ξενέρωσα»!

Ναι «ξενέρωσα» ευχάριστα γιατί μπροστά στην λαίλαπα του δήθεν το «Αθηναϊκόν» κρατάει ακόμα. Ακαταμάχητο ,έντιμο ,αυθεντικό, νόστιμο. Έχω σιχαθεί πια με το περίφημο «πείραγμα» της συνταγής σε Ελληνικό φαγητό σε ας πούμε γαστρο-ταβέρνες. Δεν κοιτάμε στην ψυχή της γεύσης, στο βάθος της. Στο νόημα.
Διαπίστωσα ότι στο «Αθηναϊκόν» έχει φροντίσει ο σέφ Χρήστος Αδαμίδης να μην χαθεί αυτό το απλό, να μην χαθεί η νοστιμιά, οι μερίδες να είναι «πλούσιες», οι τιμές νορμάλ. Από το Αθηναϊκόν δεν θα φύγεις νομίζοντας ότι σου έκλεψαν το πορτοφόλι.

Δοκιμάσαμε κρεατόσουπα όνειρο! Πιπερόπιτα Θεσσαλίας με ξινό τραχανά φέτα Π.Ο.Π Άργους και Ανθότυρο. Ιδανικό ψήσιμο για τραγανό φύλλο(ζητήστε γωνία)! Απίθανο αλλά αληθινό, η πίτα ήταν η ρουφιάνα αέρινη παρά τα τόσα υλικά. Ο σεφ πρότεινε παστίτσιο και καλά έκανε ο άνθρωπος. Μαμαδίστικο,πεντανόστιμο με κανέλα και γαρύφαλο νομίζω, αν το άκουσα σωστά!

Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τραγανό προσούτο, ντομάτα και παρμεζάνα. Μαζί συνοδεία πατάτες τηγανιτές με σως μουστάρδας. Μάλιστα!!!

Η αστική αθηναϊκή κουζίνα στα καλύτερά της.», έγραψε χαρακτηριστικά ο εκδότης - δημοσιογράφος.

Δες εδώ, επίσης, ποιο μαγαζί προτείνει για το καλύτερο bruch και παγωτό της ζωής σου.