4+1 ταινίες που θα σε ταξιδέψουν σε όλες τις μεριές του κόσμου

Τι κι αν σε κρατάει πίσω ο κορωνοϊός;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
4+1 ταινίες που θα σε ταξιδέψουν σε όλες τις μεριές του κόσμου

Τι κι αν ο κορωνοϊός σε κρατάει σπίτι και δεν σου επιτρέπει να ταξιδέψεις; Σου βρήκαμε την απόλυτη λίστα με τις 4+1 ταινίες που πρέπει να δεις, εάν θέλεις να νιώσεις ότι ταξιδεύεις σε όλες τις μεριές του κόσμου μέσα από τις σκηνές και την πλοκή τους!

Οι ταινίες είναι ο απόλυτος τρόπος να ξεφύγεις. Μπορούν να σε πάνε σε μέρη που δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ, μέρη που θα ήθελες να πας ή στη δική μας περίπτωση, να σε πάει σε μέρη που δεν έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις μιας και σχεδόν όλα τα σύνορα είναι κλειστά.

Οπότε ετοιμάσου να πάμε μία βόλτα στα πλακόστρωτα στενά του Παρισιού και τους ουρανοξύστες του Τόκυο. Έχουμε μαζέψει μερικές ταινίες που θα σε ταξιδέψουν στο εξωτερικό και θα σου θυμίσουν την ομορφιά του κόσμου. Αυτές οι ιστορίες, είτε είναι δράμα είτε είναι κωμωδία, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το μυαλό σου να ξεφύγει.

Μιας και λέμε για ταινίες και κορωνοϊό, έχεις δει την προφητική ταινία που κυκλοφόρησε για τον ιό; Θα πάθεις σοκ!

Πάμε να δούμε τις ταινίες...

Crazy Rich Asians

Όταν μία Νεοϋορκέζα, η Ρέιτσελ Τσου, πηγαίνει στη Σιγκαπούρη να συναντήσει την οικογένεια του συντρόφου της, κατά τη διάρκεια του γάμου του κολλητού του, τα πράγματα περιπλέκονται. Η Ρέιτσελ πρέπει να μάθει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πλούσιας οικογένειας του συντρόφου της και την εξαιρετικά αυστηρή μητέρα του αλλά και σε όσες τη ζηλεύουν και διεκδικούν τον αγαπημένο της.

Lost in translation

Ένας μοναχικός μεσήλικας, σταρ ταινιών, συναντά μία ανισόρροπη φρεσκοπαντρεμένη στο Τόκιο. Οι δυο τους βρίσκουν παρηγοριά ο ένας στον άλλον και στα λαμπερά φώτα της πόλης.

Amelie

Βίωσε τη μποέμ ατμόσφαιρα της Μονμάρτης μέσα από τα μάτια της Αμελί, μίας σερβιτόρας που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να φέρει την ευτυχία σε όσους βρίσκονται γύρω της. Η ταινία αποτελεί έναν από τους καλύτερους ξεναγούς του Παρισιού μέσα από τα μάτια μία ντόπιας και μπορεί να μάθεις και κανα δύο λέξεις στα γαλλικά!

Ibiza

Ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Βαρκελώνη απαιτεί μία στάση στην Ίμπιζα όπου παίζει ένας κούκλος DJ. Σίγουρα δεν καταφέρνεις να δεις πολλά σημεία από καμία από τις δύο πόλεις, ωστόσο έχεις την ευκαιρία να ζήσεις τη νυχτερινή ζωή της Ισπανίας που είναι απίστευτη!

Letters to Juliet

Η Ιταλία είναι σίγουρα ένα μέρος που δεν μπορείς να ταξιδέψεις, πόσο μάλλον η Βερόνα στην οποία έχουν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας. Μία Αμερικανίδα κάνει τις διακοπές της στην Βερόνα και ερωτεύεται έναν Βρετανό που μένει στην Ιταλία.