Για τους σινεφίλ της παρέας: Οι επιλογές αυτής της εβδομάδας 9/3 - 15/3

Η επιστροφή του Ghostface στο «Scream VI» και το «Inside» με τον σπουδαίο Γουίλεμ Νταφόε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για τους σινεφίλ της παρέας: Οι επιλογές αυτής της εβδομάδας 9/3 - 15/3

Για τους σινεφίλ της παρέας το Youweekly.gr από εδώ και πέρα θα σας ενημερώνει κάθε Πέμπτη για τις νέες ταινίες της εβδομάδας που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους και αξίζει πραγματικά να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας βλέποντάς τες!

Ξεκινάμε, λοιπόν, το υπέροχο αυτό ταξίδι...

Τι αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στο cinema

Αρκούδες δεν Υπάρχουν

Σε ένα χωριό των ιρανοτουρκικών συνόρων, ο Τζαφάρ Παναχί προσπαθεί να σκηνοθετήσει μέσα από το λάπτοπ του μια ταινία στην Τουρκία. Εκεί, τα κινηματογραφικά προβλήματά του θα επιδεινωθούν από προσωπικά διλήμματα, αλλά και από τη δυσπιστία της απομονωμένης, οπισθοδρομικής κοινότητας στην οποία διαμένει.

Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα

Ενώ οι γονείς της βρίσκονται σε διαδικασία χωρισμού, η 16χρονη Εύα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην καινούργια οικογενειακή πραγματικότητα και τις δικές της εφηβικές ανησυχίες.

Η Εξαφάνιση του Προέδρου

Λίγο μετά την αναπάντεχη εκλογή του, τον Ιανουάριο του 1920, στη θέση του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας, ο αντισυμβατικός πολιτικός Πολ Ντεσανέλ εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού. Καθώς όλη η χώρα τον αναζητά, ο βετεράνος και μεγάλος αντίπαλός του Ζορζ Κλεμανσό καλείται να διαχειριστεί την κοινοβουλευτική κρίση.

Τελετουργία Θανάτου

Ένας παλαιάς κοπής αστυνόμος προσπαθεί να συλλάβει έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ο οποίος σκοτώνει τα θύματά του με μια αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ένας καθηγητής αφρικανικής ιστορίας, εκείνος όμως αρνείται πεισματικά.

Μούμιες

Μια παρέα από αρχαίες μούμιες εισβάλλει μαγικά στον κόσμο τον ανθρώπων, ώστε να επανακτήσει ένα πολύτιμο αιγυπτιακό δαχτυλίδι που έκλεψε ένας άπληστος αρχαιολόγος.

Scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Αντιγόνη

Η νεαρή Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια λυκείου και μέλος αλγερινής οικογένειας η οποία έχει μεταναστεύσει στον Καναδά, βλέπει την αστυνομία να δολοφονεί εν ψυχρώ τον έναν αδελφό της και να συλλαμβάνει τον άλλον. Οργισμένη, αποφασίζει να βοηθήσει τον τελευταίο να αποδράσει.

Inside

Ένας διαρρήκτης έργων τέχνης παγιδεύεται σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, από όπου καλείται να δραπετεύσει πάση θυσία, καθώς συνειδητοποιεί πως δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα ούτε νερό.