Η λίστα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει & να εργάζεται μια γυναίκα: Η Ελλάδα ποια θέση κατέχει;

Η λίστα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει & να εργάζεται μια γυναίκα: Η Ελλάδα ποια θέση κατέχει;
Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση δίνει με γραφήματαστοιχεία για μια σειρά από τομείς που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς ή ανισότητες, όπως η αμοιβή για την εργασία, η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό ανεργίας, η εισχώρηση σε υψηλόβαθμες θέσεις και η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία είναι απογοητευτικά αφού το κενό μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει μεγάλο, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 87η θέση (από τις 145).

Στο τομέα της αμοιβής για την εργασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει ένας άνδρας, η Ελληνίδα αμείβεται μόνο με 93, παρ όλο που το 59% των απόφοιτων πανεπιστημίου είναι γυναίκες.

Επίσης, το 78% ανδρών εργάζεται έναντι μόλις 59% των γυναικών, ενώ από τις υψηλόβαθμες θέσεις μόνο οι 3 από τις 10 καταλαμβάνονται από γυναίκες.



Οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία είναι με σειρά κατάταξης οι: Ισλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ρουάντα, Φιλιππίνες, Ελβετία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία.
Οι δέκα χώρες με την χαμηλότερη είναι οι: Υεμένη, Πακιστάν, Συρία, Τσαντ, Ιράν, Ιορδανία, Μαρόκο, Λίβανος, Μάλι και τελευταία η Αίγυπτος.



Η έκθεση καταλήγει σε μια σοκαριστική εκτίμηση για το πότε προκειται να εξαλειφθούν οι ανισότητες φύλου... συμφωνα λοιπον με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αυτό θα γίνει το 2133(!)

eirinika.gr