Εικόνες: Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Ηράκλειο της Κρήτης

Μην χάσετε το πρώτο μέρος απόψε στο OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εικόνες: Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Ηράκλειο της Κρήτης

O Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ μας ταξιδεύουν στην «καρδιά» της Κρήτης, το Ηράκλειο, απόψε (25/7) στις 20:00 στο OPENTV.

Μέσα από τη μοναδική ματιά της εκπομπής μας ξεναγούν στην πόλη του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο φρούριο Κούλε και την ενετική Λότζια.

Στη συνέχεια επισκέπτονται τα εντυπωσιακά ανάκτορα της Κνωσού, τα παραδοσιακά χωριά του Ηρακλείου Αρχάνες και Φόδελε και «σκλαβώνονται» από τη μοναδική φιλοξενία των αυθεντικών Κρητικών στο Οροπέδιο Μαλεβιζίου.

Επόμενη στάση του Τάσου Δούση και της ομάδας του οι καταπληκτικές παραλίες της Αγίας Πελαγίας και της Αμμουδάρας.

Το trailer των Εικόνων για το Ηράκλειο Κρήτης

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί με τις Εικόνες και μάθετε τα πάντα από τον expert του είδους και την ομάδα του!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

«Ξεκίνησα τη ζωή μου πιο χαμηλά και από το χαμηλά της ζωής»

Πρόσφατα, ο Τάσος Δούσης παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκπομπή του, τις Εικόνες, καθώς και στα πρώτα του βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο δημοσιογράφος και ρεπόρτερ, μίλησε επίσης για την ιστορία που του άλλαξε τη ζωή ενώ εργαζόταν ως πολεμικός ανταποκριτής στο Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή, ο Τάσος Δούσης σχολίασε την απόφασή του να αφήσει τις Εικόνες πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να γίνει επιχειρηματίας αλλά και τα παιδικά του χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή το ταξίδι έχει γίνει πάρα πολύ ακριβό. Δηλαδή στην περίοδο της πανδημίας, επειδή δεν πετούσαν πολλά αεροπλάνα, ήταν πολύ ακριβά τα εισιτήρια. Έκανες πάρα πολλές ώρες να φτάσεις στον προορισμό σου. Πήγα στη Βαρκελώνη και αντί για 3.30 ώρες έκανα 15», είπε αρχικά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα ταξίδια του στον καιρό της πανδημίας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην συνταρακτική εμπειρία που έζησε ως πολεμικός ανταποκριτής, είπε: «Ήταν όνειρο ζωής μου να γίνω πολεμικός ανταποκριτής. Ήμουν με τον Νικόλα Βαφειάδη, μας κατέβασαν οι ταλιμπάν, με έστησαν στα γόνατα για να με εκτελέσουν. Γλιτώσαμε από του χάρου τα δόντια την τελευταία στιγμή. Ένιωσα ότι φεύγει η ζωή από πάνω μου. Αυτό μου κόστισε ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχικής μου ηρεμίας. Για πολλούς μήνες δεν πίστευα ότι είχα σωθεί. Ξυπνούσα τα βράδια μέσα στον ύπνο μου και σκεφτόμουν "Ζεις; Μήπως δεν ζεις;».

Για το τέλος του πρώτου κύκλου των Εικόνων και για τις επιχειρήσεις του, σχολίασε: «Πίστεψα ότι μπορώ να κάνω κάτι δικό μου, μία δική μου εταιρεία, μία δική μου επιχείρηση και ξεκίνησα το πρώτο μου περιοδικό, το ICONS. Αργότερα κατάλαβα ότι ως επιχειρηματίας δεν μπορείς να ταξιδεύεις τον κόσμο. Οπότε επέλεξα να γίνω επιχειρηματίας.

Το να γίνω επιχειρηματίας ήταν ένα όνειρο ανεξαρτησίας, έγινα επιχειρηματίας για να μπορώ να κάνω ό, τι θέλω στη ζωή μου. Αυτό το σύστημα το δικό μας. Όλοι όσοι είναι ψηλά, ψάχνουν σφουγγοκωλάριους.

Όταν δούλευα στις Εικόνες και έκανα την εκπομπή, έπαιρνα 1.900 ευρώ το μήνα. Πήγα με το μισθό του ρεπόρτερ και έκανα αυτή την εκπομπή για 5 χρόνια με αυτά τα χρήματα. Πούλησα το αυτοκίνητό μου, πήρα το πρώτο μου χαρτί και τύπωσα το πρώτο μου περιοδικό.

Για να γίνω δημοσιογράφος πούλησα το δερμάτινο μπουφάν μου για να πληρώσω τα δίδακτρα στο εργαστήρι δημοσιογραφίας. Ξεκίνησα τη ζωή μου πιο χαμηλά και από το χαμηλά της ζωής. Έχω μεγαλώσει σε μία περιοχή πολύ δύσκολη από μία εργατική οικογένεια. Εμείς, εκεί που παίζαμε μπάλα είχαμε δύο προοπτικές, ή να γίνουμε ποδοσφαιριστές ή να δουλεύουμε σε εργοστάσια σαν την «Πεταλούδα» που δούλευε ο πατέρας μου».