Ταξιδιώτες προσοχή: Έκτακτες αλλαγές στην Aegean λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Εντοπίστηκε πρώτο κρούσμα και στην Ελλάδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ταξιδιώτες προσοχή: Έκτακτες αλλαγές στην Aegean λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Αντιμέτωπες με τα αποτελέσματα της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκονται και οι αεροπορικές εταιρείες. Η βιομηχανία των αερομεταφορών επηρεάζεται από μια σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών, που θα αποδυναμώσει την κίνηση και τις συναλλαγές τα Χριστούγεννα.

Έτσι, στη βάση της αβεβαιότητας για τις προοπτικές, και της άγνωστης, μέχρι στιγμής, αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων εμβολίων και θεραπειών έναντι της νέας μετάλλαξης, η HSBC εξετάζει τρία σενάρια για την πορεία των αεροπορικών.

Στο ευνοϊκό σενάριο (αποτελεί και το βασικό σενάριο της HSBC), όπου η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι ουσιαστικά ασθενέστερη, ο βρετανικός οίκος αναμένει μόνο ένα τρίμηνο καθυστέρησης στην ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

Στο ενδιάμεσο σενάριο, της κάπως περιορισμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι της νέας μετάλλαξης, η HSBC εκτιμά πως θα υπάρξει μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ανάκαμψη του κλάδου, ενώ στο δυσμενές σενάριο, αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη πιο αργή ανάκαμψη που μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και ένα χρόνο.

Ανάμεσα λοιπόν στους τίτλους των ευρωπαϊκών αεροπορικών (Air France, easyJet, IAG, Lufthansa, Ryanair, SAS, Finnair και Wizz), οι αναλυτές του βρετανικού οίκου, δείχνουν να ξεχωρίζουν την Aegean καθώς... διαβάστε περισσότερα στο travelstyle.gr