Οίτυλο: Σε αυτό το «μυστικό» χωριό της Λακωνικής Μάνης θα ζήσεις την αυθεντική μανιάτικη φιλοξενία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οίτυλο: Σε αυτό το «μυστικό» χωριό της Λακωνικής Μάνης θα ζήσεις την αυθεντική μανιάτικη φιλοξενία

Λακωνική Μάνη: Ένας τόπος μυστηριακός, ερωτεύσιμος και ενεργειακός. Σε αυτόν τον σκληροτράχηλο τοπίο ο ήλιος δίνει ζεστά φιλιά στην πέτρα, και η μανιάτικη φιλοξενία βάζει τα θεμέλια για διακοπές αξέχαστες στη μνήμη του ταξιδιώτη.

Στη Μάνη τα χρώματα είναι τόσο καθαρά όπως και οι άνθρωποι της. Τα τιρκουάζ νερά της, το δυνατό γκρίζο της πέτρας και το βαθύ πράσινο που συναντά το βλέμμα σου διάσπαρτο πάνω της και σου θυμίζει ότι τα θαύματα δεν είναι παρά μόνο μια ανάσα από εσένα.

Αυτή είναι η Μάνη. Αγέρωχη, περήφανη, μοναδική. Εσωστρεφής μέχρι να περάσεις τα τείχη της και γενναιόδωρη σε όποιον επιλέξει να την ανακαλύψει. Ένας τόπος με χίλια πρόσωπα που όποιο και αν κοιτάξεις, θα σε γοητεύσει το ίδιο.

Λακωνική Μάνη

«Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της» και δεν έχουν άδικο. Τα πάντα στη Μάνη είναι έρωτας. Και αν είχες την τύχη να την επισκεφτείς το γνωρίζεις πολύ καλά!

Φέτος ειδικά που τα road trips έχουν την τιμητική τους, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας.

Γιατί να ταξιδέψεις στη Μάνη

Σε απόσταση 3 ωρών από την Αθήνα με το αυτοκίνητο υπάρχει ένας παράδεισος που μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Μύθοι, ιστορίες, παράδοση, γεύσεις, παραλίες με καταγάλανα νερά, όλα είναι εδώ.

Από την γραφική Αρεόπολη με τα σοκάκια της και τις βουκαμβίλιες της, μέχρι τις παραλίες στο Λιμένι και το Οίτυλο, το επίνειο της Μέσα Μάνης, κάθε στιγμή είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Εκεί, σκαρφαλωμένο στα ψηλά βράχια του Οιτύλου, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον και με απεριόριστη θέα προς το Λιμένι, βρίσκεται το Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, το destination hotel που μας δίνει έναν ακόμη λόγο να επισκεφτούμε αυτόν τον υπέροχο και θαυμαστό τόπο.

Οίτυλο Μάνη

Το Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa σίγουρα δεν είναι ένα ξενοδοχείο απλά για να περάσεις το βράδυ σου. Αποτελεί τον απώτερο στόχο ενός ταξιδιού στη Μάνη που θα σου χαρίσει μια ξεχωριστή, ολοκληρωτική εμπειρία για να νιώσεις τη μανιάτικη φιλοξενία, να γίνεις ένα με το φυσικό τοπίο και να βιώσεις την καλοκαιρινή ραστώνη σε όλο της το μεγαλείο. Χτισμένο στα πρότυπα της τοπικής αρχιτεκτονικής με κυρίαρχο υλικό την πέτρα και λουσμένο στο φως του ήλιου, αυτό το ξενοδοχείο είναι αντιπροσωπευτικό του ονόματος του.

Τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεκουράζουν το βλέμμα και την ψυχή, συνθέτοντας το απόλυτο σκηνικό όπου θα θέλαμε να περάσουμε όλο το χρόνο.

Οίτυλο ξενοδοχείο

‘Ολα έχουν κάτι από όνειρο. Από την ώρα που ξυπνάς και βγαίνεις στο μπαλκόνι για να πάρεις την πιο δυνατή πρώτη εικόνα της ημέρας: Το φως να πέφτει στη θάλασσα και να χαιδεύει τα νερά που απλώνονται μπροστά σου, ο πρωινός καφές σου με θέα τον Ταΰγετο, τα μεσημέρια σου στην infinity pool, ένα χαλαρωτικό μασάζ στο “Ioni Spa”, το μοναδικό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και ένα δείπνο κάτω από το φως των αστεριών στο εστιατόριο Ανερούσα με head chef τον Βασίλη Τσατσάκη. Κάθε πιάτο του μενού ταξιδεύει τον καλεσμένο στην γαστρονομική παράδοση της Λακωνικής Μάνης, με τις πρώτες ύλες να έρχονται από μικρούς παραγωγούς της περιοχής και παραδοσιακές συνταγές όπως η τσουχτή, την παραδοσιακή μανιάτικη καρμπονάρα, να εκτελούνται ακριβώς όπως προστάζει η παράδοση. Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών και την μοναδική ατμόσφαιρα, εγγυώνται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Οίτυλο

Πέτρα & Φως boutique hotel and spa

FB. Petra & Fos Boutique Hotel & Spa / Insta.petrakaifos