H Κρήτη σας προσκαλεί να ζήσετε ένα αυθεντικό Πάσχα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
H Κρήτη σας προσκαλεί να ζήσετε ένα αυθεντικό Πάσχα

Η ανοιξιάτικη Κρήτη ξεκίνησε από τις αρχές του Μάρτη να υποδέχεται τους επισκέ-πτες της από όλο τον κόσμο. Κορυφαία και ξεχωριστή περίοδος, η γιορτή της Ζωής.

Η Κρήτη προετοιμάζεται να ζήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τις επιβλητικές ει-κόνες της Μεγάλης Εβδομάδας, μέσα από την ορθόδοξη παράδοση. Το Πάσχα στην Κρήτη αναβιώνει μυσταγωγικά στις εκκλησίες των πόλεων και των χωριών, στα μο-ναστήρια και τα εξωκλήσια του νησιού, το Πάθος και την Ανάσταση που συνδέονται με τις εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων της Κρήτης.

Η προετοιμασία, η προσμονή, τα παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά, οι λεμονανθοί στον Επιτάφιο, η περι-φορά στα φροντισμένα δρομάκια των χωριών, η Ανάσταση και το φως τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου κάνουν το Πάσχα στην Κρήτη μια μοναδική εμπειρία για ντό-πιους και ξένους επισκέπτες. Οι καλές καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν στην Κρήτη την περίοδο αυτή δίνουν την ευκαιρία για εξορμήσεις στις πλαγιές των βουνών ή στις παραλίες του νησιού, όπου πραγματικά η φύση συνεορτάζει και η Ά-νοιξη στέλνει το μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας.

H Κρήτη σας προσκαλεί να ζήσετε ένα αυθεντικό Πάσχα.

Δείτε εδώ το πολυβραβευμένο , σε Ελλάδα και εξωτερικό, βίντεο της Περιφέρειας Κρητης που έχει τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλακη, παραγωγή Indigoview - Creative Media Productions:

& στο Youtube