3+1 προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα!

Φωτογραφίες που θα σε ταξιδέψουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με ταχύτητα φωτός και μιας και η Ryanair έβγαλε υπερπροσφοράρα (δείτε την εδώ) το Youweekly.gr συγκέντρωσε τους 4 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα για όσους ψάχνουν ή και ετοιμάζουν ταξίδι αλλά και για όσους θέλουν να ταξιδέψουν νοερά και να πάρουν ιδέες!

Χριστούγεννα στην Ευρώπη σημαίνει χιόνι, παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων, πολύχρωμα φωτάκια, στολισμένα έλατα, shopping, χαρούμενα πρόσωπα, εποχικά γλυκίσματα, κάλαντα, ουρές στα αεροδρόμια για το καθιερωμένο γιορτινό getaway… Η λίστα δεν έχει τελειωμό, οπότε εμείς θα σταθούμε στο τελευταίο, τα ταξίδια, που είναι και το ζητούμενο για πολλούς.

Μια χειμερινή απόδραση από τη καθημερινή ρουτίνα και ιδανική ανάπαυλα εν τω μέσω του χρόνου, εν αναμονή του μακρινού καλοκαιριού! Συνδυάζοντας τα έθιμα, την ειδυλλιακή αρχιτεκτονική, τα happy και περίτεχνα γιορτινά φεστιβάλ και το απόλυτο χειμωνιάτικο σκηνικό σας παρουσιάζουμε τις, τουλάχιστον, 4 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, που αξίζει να περάσετε χαρούμενες γιορτές και θα φέρουν στην επιφάνεια, εν ολίγοις, το παιδί που κρύβεται μέσα σας!

Πράγα, Τσεχία

Το γοτθικό παραμύθι της Ευρώπης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με γκλαμ και μεγαλοπρέπεια, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική να προσφέρει ένα πραγματικά δραματικό σκηνικό για να απολαύσετε το αρωματικό ζεστό κρασί και να χαθείτε στο φρενίτιδα των Χριστουγέννων.

Ο χειμώνας στην πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι κάπως τσουχτερός και ψυχρός, αλλά περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της, που… ψιθυρίζουν για φαντάσματα ενός θορυβώδους παρελθόντος, στα πανέμορφα γοτθικά κτίρια που καλύπτονται με φρέσκο χιόνι, είναι σαν να μπαίνεις σε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Χριστούγεννα στην Πράγα
Unsplash.com

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι από τις πιο διάσημες στην Ευρώπη, παρέχοντας μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις παραδόσεις, τις πολιτιστικές αξίες και την νόστιμη κουζίνα αυτής της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής χώρας, γεμάτης ιστορία. Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που βρίσκεται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, στους πρόποδες της εκκλησίας της Παναγίας πριν από τον Týn.

Εντούτοις, αυτά που βρίσκονται στην πλατεία Wenceslas και στο Náměstí Míru είναι εξίσου ελκυστικά. Όπου και να κοιτάξετε, θα δείτε χαρούμενες, όμορφα διακοσμημένες ξύλινες καλύβες γεμάτες εορταστικές καλούδια που πωλούν σχεδόν τα πάντα: από χειροποίητα είδη δώρων και όμορφα διακοσμητικά για τα χριστουγεννιάτικα δέντα μέχρι τις τυπικές τσέχικες λιχουδιές, όπως φουντούκια με φρυγανιές ή Trdelnik, καθώς και παραδοσιακές ζύμες ζεστής ζάχαρης.

Ολόκληρη η σκηνή κινείται με μουσική, φώτα, φάτνες και σκηνές γέννησης. Αφού γεμίσετε την τσάντα σας με ψώνια, ζεσταθείτε με μια κούπα από ζεστό κρασί και γυρίστε στο παγοδρόμιο ή παρακολουθήστε μια από τις υπέροχες συναυλίες που πραγματοποιούνται στις αξιοθαύμαστες εκκλησίες και αίθουσες της πόλης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Στρασβούργο, Γαλλία

Το μικρό αυτό γαλλικό στολιδάκι, χρισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου, θεωρείται ένας «καυτός» εορταστικός προορισμός καθώς έχει την παλαιότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας (χρονολογείται από το 1570). Η πρωτεύουσα της Αλσατίας θαμπώνει τους επισκέπτες της χάρη στο σύμβολο της πόλης, τον εντυπωσιακό γοτθικό Καθεδρικό Ναό ύψους 149μ. ο οποίος ολοκληρώθηκε το 1439 και τη γοητευτική παλιά πόλη την γνωστή ως «petite France» (μικρή Γαλλία) που είναι καταχωρημένη στην UNESCO.

Η γραφική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία είναι ένας φανταστικός προορισμός για το χειμερινό σας ταξίδι. Σίγουρα θα αγαπήσετε τα υπέροχα Marchés de Noël που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις ιστορικές πλατείες του Στρασβούργου και τις περίτεχνους στολισμούς που κοσμούν κάθε χρόνο τα σπίτια με τις ξύλινες λεπτομέρειες.

Στρανσβούργο Χριστούγεννα
Unsplash.com

Στη σκιά του επιβλητικού καθεδρικού, θα βρείτε στο διάβα σας περίπου 300 παραδοσιακούς ξύλινους πάγκους γεμάτους υπέροχα διακοσμητικά και εποχιακές σπεσιαλιτέ όπως είναι τα καβουρδισμένα κάστανα, τα μπισκότα ή ζεστό κρασί. Η ατμόσφαιρα ζωντανεύει με τα κάλαντα που τραγουδούν χοροδίες και τα… αστραφτερά παγοδρόμια που δύσκολα θα τα προσπεράσετε.

Κοπεγχάγη, Δανία

Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη βρίσκουν την Κοπεγχάγη γεμάτη με λαμπερά φώτα, εορταστικό πνεύμα και ζεστά cafes όπου το εφευρετικό ντιζάιν και η θρυλική δανέζικη αισθητική συνδυάζονται αρμονικά για να κάνουν την εμπειρία σας μοναδική.

Στην πόλη δε θα σας…λείψουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι καλαίσθητες διακοσμήσεις καθώς όλη η πόλη εκπέμπει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, κανένα άλλο μέρος στην πόλη δεδιαθέτει τόση χριστουγεννιάτικη μαγεία όπως οι παγκοσμίου φήμης κήποι Tivoli.

Χριστούγεννα στην Ευρώπη
Unsplash.com

Κάθε χρόνο, το δεύτερο παλαιότερο πάρκο διασκέδασης στον πλανήτη μετατρέπεται σε χειμωνιάτικο τοπίο με εκπληκτικές χριστουγεννιάτικα στολίδια και πάγκους όπου πωλούνται κάθε είδους δώρα και παραδοσιακά προϊόντα. Συμπληρώστε τις εικόνες σας με μια βόλτα κατά μήκος της όμορφα διακοσμημένης παραθαλάσσιας συνοικίας Nyhavn, επισκεφθείτε την ιδιόμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά Christiania, ή λάβετε μέρος στην παράδοση των Χριστουγέννων της Κοπεγχάγης, μια παράδοση 50 χρόνων που περιλαμβάνει έξι Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σχεδιαστών, το καθένα με τη δική του ιστορία και σημασία.

Ροβανιέμι, Λαπωνία

Με τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία, τα λαμπερά φωτισμένα δέντρα, τα περίτεχνα γλυπτά πάγου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ροβανιέμι είναι μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης ζει μόνο 8 χιλιόμετρα προσθέτει μόνο στη μαγική γοητεία του! Εκτός από το καρτποσταλικό πρωινό με ροζ χρώματα και το ζωντανό

Διακοπές στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα
Unsplash.com

Το χωριό του Αη Βασίλη, το οποίο είναι σαφώς η κύρια ατραξιόν της πόλης, το Ροβανιέμι προσφέρει στους επισκέπτες μια εκλεκτική ποικιλία από μουσεία και μια ακόμη μεγαλύτερη επιλογή χειμερινών δραστηριοτήτων – σαφάρι με snowmobile και θεαματικές εκδρομές στο βόρειο σέλας!