Tα αναψυκτικά...αλλάζουν! Ξέρεις τις διαφορές τους;

Tα αναψυκτικά...αλλάζουν! Ξέρεις τις διαφορές τους;

Όλο και περισσότεροι μειώνουν την ποσότητα ζάχαρης στις τροφές και τα αναψυκτικά που επιλέγουν, ως τρόπο διαχείρισης του βάρους τους αλλά και βελτίωσης της υγείας τους.

Καθώς πολλοί δεν θέλουν να βγάλουν εντελώς τη γλυκιά γεύση από τη διατροφή τους, τα φυσικά γλυκαντικά προσφέρουν την τέλεια εναλλακτική λύση. Διαβάστε παρακάτω...


Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά σε θέματα υγείας και απαιτούν περισσότερο φυσικά προϊόντα στη διατροφή τους. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη μάστιγα της παχυσαρκίας ενοχοποίησε κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη ζάχαρη. Οι παραγωγοί τροφίμων και ποτών αναζητούν καινοτόμα φυσικά γλυκαντικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ως πιθανές εναλλακτικές,. Η τάση για απόλυτα φυσικά συστατικά στα αναψυκτικά και στα ροφήματα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η πορεία της ζήτησης χρήσης φυσικών γλυκαντικών θα συνεχίσει να είναι ανοδική. Οι βιομηχανίες του κλάδου απαντούν επίσης στην έντονη τάση για τη μείωση της ζάχαρης, με τη δημιουργία ροφημάτων και αναψυκτικών παρουσιάζοντας προϊόντα που στις ετικέτες τους εμφανίζονται να έχουν στέβια αντί για ζάχαρη. Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα για τα προϊόντα με στέβια και ποιές οι διαφορές τους;

Στεβια: η ανάγκη για μια πιο υγιεινή επιλογή έχει ένοχα μυστικά

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναψυκτικών ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις για προϊόντα χωρίς ζάχαρη και να ανέβουν στο ‘’κύμα’’ των θετικών χαρακτηριστικών του γλυκαντικού Στέβια. Η μείωση θερμίδων και η φυσικότητα είναι πλέον ψηλά ως κριτήριο επιλογής, οι καταναλωτές επιζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα χωρίς χημικά πρόσθετα που διατηρούν την αυθεντική τους γεύση και περιέχουν ποιοτικές πρώτες ύλες. Παρόλο που στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλά light αναψυκτικά με στέβια, υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι το μοναδικό γλυκαντικό που περιέχουν είναι η στέβια, άρα είναι απολύτως φυσικά. Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι μόνον ένα μικρό ποσοστό των γλυκαντικών αυτών είναι από στέβια, ενώ τα υπόλοιπα είναι τεχνητά δηλαδή χημικά γλυκαντικά όπως π.χ. ασπαρτάμη, σουκραλόζη, ακετοσουλφαμικό κάλιο.

Ελληνικά αναψυκτικά νέας γενιάς, η «φυσική» εξέλιξη στη βελτιστοποίηση της γευστικής εμπειρίας

Υπάρχει όμως και μια εξαίρεση και μάλιστα 100% ελληνική. Η γνωστή εταιρεία Λουξ επέλεξε έναν άλλο δρόμο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Συνειδητά δεν μπήκε νωρίς στην αγορά έως ότου βεβαιωθεί ότι μπορούσε να προσφέρει μοναδικά και φυσικά αναψυκτικά, χωρίς τη χρήση χημικών ή «ύποπτων» ουσιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν τα πρωτοπόρα αναψυκτικά της νέας σειράς σειράς λουξ plus ‘n light, τα οποία καλούν όσους ενδιαφέρονται για μια ισορροπημένη διατροφή σε αρμονία με τη φύση να τα δοκιμάσουν και να απολαύσουν απόλυτα φυσικά προϊόντα. Τα νέα καινοτόμα, φυσικά και ολιγοθερμιδικά (light) αναψυκτικά της σειράς plus ‘n light προσφέρουν ένα κυριολεκτικά μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων. Απόλαυση επιπέδου Λουξ αλλά με 0% ζάχαρη, 100% φυσικά γλυκαντικά, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στην πορτοκαλάδα και στη λεμονάδα, 60% λιγότερες θερμίδες, χωρίς χρωστικές, σε γεύσεις πορτοκάλι, λεμόνι και cola. Στην πορτοκαλάδα και λεμονάδα που προέρχονται από 100% ελληνικά εσπεριδοειδή, δεν μειώθηκε στο ελάχιστο η πλούσια περιεκτικότητά τους σε χυμό που βρίσκουμε και στα παραδοσιακά προϊόντα της Λουξ, αντίθετα, προστέθηκαν φυσικά σάκχαρα φρούτων και αιθέρια έλαια, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πιο φυσικό γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης η cola της σειράς αυτής, είναι φυσικά light, με 60% λιγότερες θερμίδες, χωρίς την προσθήκη χρωστικών, φωσφορικού οξέος, ζάχαρης, ασπαρτάμης, σουκραλόζης ή άλλων τεχνητών γλυκαντικών, με φυσική καφεΐνη, πλούσιο ανθρακικό και χυμό λεμονιού για να αποδοθεί η οξύτητα όσο πιο φυσικά. Σήμερα, κανένα άλλο αναψυκτικό “light”, προκειμένου να πετύχει τη μείωση των θερμίδων, δεν έχει καταφέρει να αντικαταστήσει τη ζάχαρη με 100% φυσικά γλυκαντικά.

Εμείς να πούμε επιτέλους που μπορούμε να απολαύσουμε ένα φυσικά απολαυστικό και αναζωογονητικό αναψυκτικό, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε «εκπτώσεις» στην υγεία αλλά και τη γεύση. Ας θυμηθούμε όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ας διαβάζουμε πάντα τις διατροφικές ετικέτες και ας επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν, με λίγες θερμίδες, το οποίο όμως θα περιέχει αποδεδειγμένα μόνο φυσικές πρώτες ύλες.