18 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

18 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

Η καθιέρωση της 18ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης από τη Διεθνή Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (International Menopause Society) αναδεικνύει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης και της σωστής ενημέρωσης αναφορικά με ένα πρόβλημα που έχει πλέον λύσεις. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες[1] του Ινστιτούτου Karl Landsteiner το οποίο ειδικεύεται στην γυναικολογία, οι ισοφλαβόνες MF11RCE® προτείνονται ως πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς αφορά ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό γυναικών αφού είναι πλέον δεδομένο ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να απασχολούν γυναίκες από 40 έως 65 ετών, οι οποίες στην Ελλάδα πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Εκτός όμως από τα ενοχλητικά συμπτώματα, έχει παρατηρηθεί ότι στην ηλικία των 50 ετών, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος στο σώμα κυμαίνονται μόνο στο 45% της αρχικής τιμής, γεγονός που επηρεάζει και την όψη του δέρματος.

«Η εμμηνόπαυση δεν εμφανίζεται ξαφνικά», σημειώνει ο Γιώργος Αναγνωστάκος Dr. Κλινικής Φαρμακολογίας και ιδρυτής της Fertilland Pharma, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων, αποτελεσματικών και ιδιαίτερα εύχρηστων σκευασμάτων που αφορούν στην αναπαραγωγική ιατρική και στην γενικότερη υγεία της γυναίκας. «Είναι πλέον γνωστό ότι τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κάνουν την εμφάνισή τους περίπου 5 έως 10 χρόνια πριν την τελευταία περίοδο (προεμμηνόπαυση), ενώ η τελευταία φάση της εμμηνόπαυσης ολοκληρώνεται σε πολλές περιπτώσεις στην ηλικία των 65 (μετεμμηνόπαυση). Φυσικά, η συχνότητα και η ένταση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα, όμως τα δεδομένα αυτά ανατρέπουν την κοινή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η εμμηνόπαυση αποτελεί μια σύντομη περίοδο στη ζωή της γυναίκας η οποία πλησιάζει, ή βρίσκεται στην 5η δεκαετία της ζωής της. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προτείνουμε στην Ελληνίδα μια αξιόπιστη, χωρίς ορμόνες και δοκιμασμένη στην Ευρώπη λύση με βάση τις ισοφλαβόνες MF11RCE® και το υαλουρονικό οξύ. Για τη γυναίκα στην εμμηνόπαυση, το συμπλήρωμα διατροφής Menopearl® προσφέρει μια μοναδική 2 σε 1 λύση, καθώς μειώνει τα ενοχλητικά συμπτώματα ενώ παράλληλα ρυθμίζει την υγρασία των βλεννογόνων».

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μεν φυσική και αναπόφευκτη εξέλιξη στη ζωή των γυναικών, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να συμβιβάζονται με τα ενοχλητικά συμπτώματα τα οποία πρέπει να τα αναγνωρίζουν εγκαίρως. Η ευαισθητοποίηση και η σωστή πληροφόρηση είναι το πιο σημαντικό βήμα, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν κατάλληλα και σε αρχικό στάδιο τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στο σώμα και την εμφάνισή τους, όσο και στην ψυχολογία τους.

Το MF11RCE® είναι ένα εκχύλισμα από επιλεγμένα κόκκινα τριφύλλια με ακριβώς προσδιορισμένη και αυστηρά ελεγμένη αναλογία των τεσσάρων πιο σημαντικών ισοφλαβονών: Φορμονονετίνη, Βιοχανίνη Α, Γενιστεϊνη και Δαϊδζείνη. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα παράγεται στη Γερμανία, ενώ υπόκειται σε αυστηρή διαδικασία τυποποίησης στην Ελβετία. Πολλαπλές κλινικές δοκιμές του συνδυασμού MF11RCE® και υαλουρονικού οξέος έδειξαν ότι συντελεί σε σημαντική μείωση των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων. Η προσθήκη του υαλουρονικού οξέος βοηθάει στη λίπανση των αρθρώσεων, βελτιώνοντας αισθητά τα προβλήματα των αρθρώσεων. Ακόμη, η συστηματική λήψη υαλουρονικού οξέος συνεισφέρει στην νεανική όψη του δέρματος και των μαλλιών.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις της χορήγησης ισοφλαβονών σε ορμονοεξαρτώμενους ιστούς, όπως ο μαστός, η μήτρα ή ο θυρεοειδής αδένας.