3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser

Οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser

Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών προκειμένου να παρουσιάσει τις νεότερες θεραπευτικές τεχνικές με μία σύγχρονη προσέγγιση, σε ενότητες με στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα ακολουθούν ζωντανές εφαρμογές.

Στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας στις 16-18 Ιανουαρίου 2020, Έλληνες και Ξένοι ομιλητές, εξέχοντος επιστημονικού κύρους, με σημαντική κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία στο αντικείμενό τους, θα καταθέσουν τη γνώση και εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από workshops, τα οποία θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν παράλληλα με το Συνέδριο τις επόμενες δύο ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων και των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνικές και τις πλέον σύγχρονες τάσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα συναφών με τον κλάδο θεματικών.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει της διοργάνωσης του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, κ. Κ. Νεαμονιτός, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά η διοργάνωση του 3ου κατά σειρά Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας μας, στο οποίο περιμένουμε να υποδεχθούμε τους συναδέλφους μας Δερματολόγους, νέους και παλιούς, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις στον τόσο ενδιαφέροντα και συνεχώς εξελισσόμενο τομέα μας. Στο Συνέδριό μας, όπως κάθε χρόνο, έχουν προσκληθεί επιστήμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στο Επιστημονικό Πρόγραμμα, συμβάλλουν στην αναβάθμιση και στην εξέλιξη της Επιστήμης μας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της εταιρείας, κ. Τ. Ανθόπουλος, επισήμανε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είναι τιμή μας που στο Συνέδριο θα παρευρεθούν καταξιωμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, τις νεότερες τεχνικές έγχυσης της Βοτουλινικής πρωτεΐνης και του υαλουρονικού οξέως τις αναλύουμε με τον συγγραφέα ενός από των καλύτερων και γνωστότερων παγκοσμίως επιστημονικών συγγραμμάτων, τον κ. Redaelli, και την Ελληνίδα Καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Illinois στο Σικάγο, κα. Μ Τσούκα. Τις ενδείξεις και τις τεχνικές εφαρμογής των ενέσιμων νημάτων τις αναλύουμε με διεθνούς φήμης εκπαιδευτές όπως οι κα. I. Poleva, η κα. Α. Ζαχαρή κ.α. Στα peelings επιλέξαμε να φέρουμε τον κ. P. Deprez έναν από τους καλύτερους στον κόσμο και πρωτοπόρο στην εφαρμογή peelings νεότερης γενιάς που έχουν ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και υψηλή αποτελεσματικότητα. Οι κύριοι G. Blugerman και N. Zerbinati, διεθνούς φήμης και οι δύο εκπαιδευτές, ο πρώτος Πλαστικός Χειρουργός και ο δεύτερος Δερματοχειρουργός θα αναλύσουν μαζί μας ήπιες επεμβατικές και χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο που χρήζουν μόνο τοπικής αναισθησίας όπως η βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου, η ανάρτηση του μέσου προσώπου κ.α.»

Τέλος, ο κ. Π. Πολυζώης, Μέλος & Επίτιμος Πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε: «Στο Συνέδριό μας έχουμε δώσει βαρύτητα στο συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στα κάτω

άκρα των ευρυαγγειών. Έχουμε, λοιπόν, καλέσει τον γνωστό καθηγητή Giuseppe Genovese να μας μιλήσει για τις ευραγγείες κάτω άκρων και να διδάξει την σκληροθεραπεία. Η εφαρμογή των αυξητικών παραγόντων στο δέρμα (PRP) στη δερματολογία είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται πλέον ευρέως στην αντιγήρανση αλλά και σε άλλες παθήσεις αφού προάγει την επούλωση. Θα ασχοληθούμε στο συνέδριο μας και με αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο. Τέλος, περιμένουμε τον γνωστό καθηγητή Eckart Haneke να μας μιλήσει για την χειρουργική όνυχος και ό,τι πρωτοποριακό υπάρχει σε αυτό τον τομέα».

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στο Συνέδριο:

Λίπος
Νέες τεχνικές λιπόλυσης, λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους από τον επιφανή Καθηγητή Guillermo Blugerman (Argentina) που μπορούν να προσφέρουν αισθητική αποκατάσταση και ανανέωση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα.

Ανάπλαση δέρματος
Νέοι συνδυασμοί και τεχνικές στις αναπλάσεις του γερασμένου δέρματος ώστε να επιτυγχάνουμε μικρότερο χρόνο παραμονής στο σπίτι και ειδικά όταν συνδυάζεται με PRP έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Νήματα
Νέα υλικά νημάτων και νέες τεχνικές από τους διακεκριμένους επιστήμονες

Dr Guillermo Blugerman και Dr Irina Poleva (Italy), που θα αναλυθούν σε Στρογγυλή Τράπεζα και Workshops, όπως ανόρθωση ρινός – προσώπου.

Νύχια
Στο πάνελ Χειρουργική Όνυχος καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Δερματολογίας παγκοσμίου φήμης Dr Eckhart Haneke (Germany) όπου θα αναπτύξει νεότερες χειρουργικές τεχνικές για παθήσεις και όγκους ονύχων.

Φλεβολογία και ευρυαγγείες
Ο Καθηγητής Φλεβολογίας, μεγάλης εμβέλειας στην Ευρώπη, Dr Giuseppe Genovese (Italy) θα αναπτύξει μαζί με διακεκριμένους Έλληνες Δερματολόγους, τις νεότερες τεχνικές στην αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και κιρσών των κάτω άκρων.

Laser και Συνδυασμοί

Οι επιφανείς και έμπειροι Kαθηγητές Leonardo Marini (Italy) και Klaus Hoffmann (Germany), θα αναλύσουν νέες τεχνικές και συνδυασμούς για την αντιμετώπιση αιμαγγειωμάτων - φλεβικών δυσπλασιών για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς και τη στρατηγική αντιμετώπισης των ουλών ακμής. Ο προσκεκλημένος ομιλητής

Dr Christopher Rowland-Payne (UK), θα αναλύσει την θεραπεία των μελαχρωματικών βλαβών του δέρματος καθώς και τεχνικές αφαίρεσης βλαβών του δέρματος.

Υαλουρονικά – Fillers
Θα μιλήσει ο Dr Wolfgang Redka-Swoboda (Germany) ένας παγκοσμίου φήμης ιατρός, καθώς και ο διάσημος Dr Alessio Redaelli (Italy), που θα αναφέρoυν και θα αναλύσουν την εφαρμογή υαλουρονικών, και θα δώσουν οδηγίες για το πως, που και πότε πρέπει να γίνονται. Θα μιλήσουν επίσης για την χειρουργική ανατομία του προσώπου, η γνώση της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βέλτιστη και δίχως επιπλοκές αποτελεσματικότητα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η σωστή επιλογή Επαγγελματία Υγείας/Δερματολόγου για τη συγκεκριμένη μέθοδο και τεχνική για την αποφυγή επιπλοκών.

Βοτουλινική τοξίνη (Botox)
Οι έμπειροι Dr Alessio Redaelli (Italy) και Dr Maria Tsoukas (UK), μαζί με άλλους αξιόλογους συναδέλφους θα αναλύσουν τεχνικές και εφαρμογές της βοτουλονικής τοξίνης για τις ρυτίδες έκφρασης, αλλά και νέες εφαρμογές όπως ακμή, χειλοειδή, ραγάδες δακτυλίου κ.α.

Peelings
Ο ειδικός Dr Philippe Deprez (Spain) θα αναπτύξει το θέμα του πρωτοποριακού peeling φαινόλης για την ανάπλαση προσώπου.

Οι επιφανείς Dr Nicola Zerbinati (Italy) και Guillermo Blugerman, θα αναπτύξουν αισθητικές και επεμβατικές τεχνικές στην περιοφθαλμική χώρα και στο πρόσωπο.

Workshops
Θα γίνουν αντίστοιχες πράξεις Live σε ασθενείς, που θα παρέχουν την ευκαιρία σε νέους αλλά και έμπειρους Δερματολόγους να επαυξήσουν τι γνώσεις τους παρακολουθώντας καινούριες τεχνικές σε διάφορους τομείς της Δερματοχειρουργικής και να κάνουν πρακτική εφαρμογή σε ασθενείς με την καθοδήγηση των ειδικών – Experts.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser:

Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1991 για να προωθήσει την υψηλή ποιότητα στον χειρουργικό τομέα της δερματολογίας και να βελτιώσει το επίπεδο φροντίδας των ασθενών. Η Δερματοχειρουργική είναι ο τομέας της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση, τη χειρουργική και αισθητική θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, π.χ. τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος ή την ανανέωση του γηρασμένου δέρματος. Η Εταιρία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό δερματολόγων. Έχει σκοπό να προάγει και να υποστηρίζει την επιστημονική έρευνα στον τομέα της χειρουργικής και αισθητικής του δέρματος. Η ΕΕΔΧ προσφέρει διαρκή επιμόρφωση-μετεκπαίδευση των ενδιαφερόμενων δερματολόγων, προωθεί θεσμικά ζητήματα και προσφέρει ενημέρωση του κοινού. Συνεργάζεται με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία και με εταιρίες συγγενών ειδικοτήτων. Έχει άμεση επαφή με διεθνείς συγγενείς εταιρίες.