#Stay Connected #Stay Curious Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

#Stay Connected #Stay Curious Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Ψηφιακές δράσεις και Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

www.otegroupmuseum.gr

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να παραμένει συνδεδεμένο διαδικτυακά με όλους τους επισκέπτες. Οι ψηφιακές δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματά για τη φετινή γιορτή των Μουσείων είναι εμπνευσμένα από το μήνυμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) «Μουσεία για την ισότητα. Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή». Με το μήνυμα #Stay Connected. #Stay Curious, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν δωρεάν στις ψηφιακές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 16 έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ψηφιακά εικαστικά και μουσικά εργαστήρια ή να παίξουν με ένα πρωτότυπο παζλ!

LIVE ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΚΑΝΤΡΑΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ» για όλες τις ηλικίες / διάρκεια 45 λεπτά

Παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες, μαθαίνουν για τις τηλεφωνικές συσκευές της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεφωνικό καντράν. Το εργαστήρι πραγματοποίησε LIVE την Κυριακή 17/5 στις 12.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 18.00

LIVE ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 6-10 ετών και ενήλικες / διάρκεια 30 λεπτά Με την καθοδήγηση μουσικών και παιδαγωγών, παιδιά και ενήλικες, μαθαίνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να στείλουν μηνύματα (φρυκτωρίες, αγγελιοφόροι, σήματα Μορς) και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό σύνολο, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά σκεύη, όπως κουτάλες, κατσαρόλες κ.ά. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 στις 11.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 17.00.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΖΛ & ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ» από 6 ετών / διάρκεια 15 λεπτά

Πέντε διαφορετικά ψηφιακά παζλ με γελοιογραφίες αλλά και τηλέφωνα εποχής, περιμένουν τους διαδικτυακούς επισκέπτες να τα συνθέσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από το Σάββατο 16/5, να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου. "Οι κρατήσεις για όλες τις LIVE δράσεις γίνονται αποκλειστικά online, στο www.otegroupmuseum.gr/portal/icom όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής.

Tip: Για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν το Εικαστικό και Μουσικό Εργαστήρι άλλη μέρα και ώρα, μπορούν να κατεβάσουν από το Σάββατο 16/5 τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου.

Ακολουθήστε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και στο Instagram @otegroupmuseum