Βρήκα το πιο συναρπαστικό βιβλίο του καλοκαιριού!

Βρήκα το πιο συναρπαστικό βιβλίο του καλοκαιριού!

Βλέπετε τα έργα της συγκεκριμένης συγγραφέα πάντα με κρατούσαν σε αγωνία (ναι είμαι από τις αναγνώστριες που εάν τους αρέσει η πλοκή ενός βιβλίου ξενυχτούν προκειμένου να το διαβάσουν μέχρι την τελευταία σελίδα), οπότε ήταν θέμα χρόνου να το αποκτήσω. Και το περιεχόμενο δεν με απογοήτευσε! Το αντίθετο, αφού η ιστορία του βιβλίου “Μαργκώ” θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με τα σκηνικά να εναλλάσσονται ανάμεσα σε Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Παρίσι, Αθήνα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου (1917-1933).

Όλα ξεκινούν από τον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης όπου ζει μια Γαλλίδα κεντήστρα, η Λίλη, με την κόρη της, Μαργκώ η οποία από πολύ τρυφερή ηλικία αναγκάζεται να παντρευτεί έναν καταπιεστικό μεσήλικα πάμπλουτο τραπεζίτη. Λίγο πριν την Καταστροφή του 1922, η Μαργκώ υποτάσσεται στη θέληση του συζύγου της και μετακομίζουν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου εκεί η νεαρή γυναίκα θα γνωρίσει την απόρριψη και τον εφιάλτη.

Μέσα από μια σειρά απρόσμενων εξελίξεων, η ζωή της ηρωίδας καταρρέει, κι έτσι το 1926, μόνη και χωρίς χρήματα, φτάνει στο Παρίσι αναζητώντας μια νέα ζωή! Μοιραία θα καταπιαστεί με τη μεγάλη της αγάπη, τον σχεδιασμό κοσμημάτων και θα γνωρίσει την ελίτ της παριζιάνικης κοινωνίας με το όλο σκηνικό να αλλάζει! Από το στείρο και σκληρό σπιτικό της στην Αλεξάνδρεια μεταφερόμαστε στα λαμπερά σαλόνια και τα πολυτελή ατελιέ με τις καλοντυμένες ντάμες παίρνοντας μια γεύση από τη διασκέδαση, τη ζωή των πλούσιων της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αυτό που με εξίταρε αφάνταστα ήταν οι περιγραφές της Γαλανού, οι γλαφυρές της εικόνες αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποδίδει τις σκέψεις και τα συναισθήματα της ηρωίδας και των ανθρώπων γύρω της, ωστόσο εκείνο που με συνεπήρε ήταν η άφιξή της στην όμορφη Αθήνα. Γιατί εδώ η Μαργκώ βγαίνει από τον ερωτικό της λήθαργο, ξυπνάει ως γυναίκα και βρίσκεται απέναντι σε ένα ερωτικό δίλημμα. Θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο άντρες που θα βρεθούν στον δρόμο της, και θα τη διεκδικήσουν με πάθος!

Εντάξει εννοείται πως δεν θα μαρτυρήσω ποιόν θα επιλέξει (μισώ να δέχομαι αλλά και να δίνω spoilers) οπότε σας συμβουλεύω να συναντήσετε κι εσείς τη Μαργκώ της Άννας Γαλανού στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο!