Οδοντριατικό Κέντρο Αθηνών: Εμφυτεύματα με 98% επιτυχία

Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφυτευμάτων στον κόσμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οδοντριατικό Κέντρο Αθηνών: Εμφυτεύματα με 98% επιτυχία

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών; Μάθε τα πάντα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων.

Τα εμφυτεύματα δοντιών ή οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα ή χαμένα δόντια με τεχνητά που φαίνονται και λειτουργούν όπως τα φυσικά. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις φυσικές ρίζες των δοντιών με τεχνητές ρίζες κατασκευασμένες από τιτάνιο. Αποτελούν ιδανική λύση για περιστατικά ολικής αποκατάστασης αφού αποφεύγουμε τις τεχνητές οδοντοστοιχίες (μασέλες) ή στις γέφυρες δοντιών που προκαλούν προβλήματα ή δεν εφαρμόζουν σωστά, ενώ δίνουν λύσεις όταν η έλλειψη φυσικών ριζών δοντιών δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι αποτελούν σταθερή βάση για τα νέα δόντια σας.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα.

εμφυτεύματα δοντιών

Πάνω από το 95% των ασθενών που επισκέπτονται το ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ στο Μαρούσι, είναι υποψήφιοι για ασφαλή τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Δείτε εάν μπορείτε να βάλετε εμφυτεύματα.

Πάνω από το 95% των ασθενών που επισκέπτονται το ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ είναι υποψήφιοι για ασφαλή τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ο ακτινοδιαγνωστικός έλεγχος CBCT μας παρέχει όλες τις απαραίτητες απεικονιστικές πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το δικό σας εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας. Γενικά, μπορείτε να βάλετε εμφυτεύματα εάν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών των γνάθων σας.
  • Έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια.
  • Έχετε υγιείς στοματικούς ιστούς.
  • Υπάρχει επαρκές οστό για την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος ή μπορεί να αναπλαστεί με οστικά μοσχεύματα.
  • Δεν έχετε προβλήματα υγείας που θα επηρεάσουν την επούλωση των οστών.
  • Δεν είστε σε θέση ή δεν θέλετε να φορέσετε μασέλες ή γέφυρες.
  • Θέλετε να βελτιώσετε την ομιλία σας, την ικανότητα μάσησης και την αισθητική του προσώπου σας.

Προγραμμάτισε διαγνωστικό ραντεβού!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων

Έχετε πολλούς λόγους για να επιλέξετε τα εμφυτεύματα δοντιών έναντι των άλλων προσθετικών εργασιών:

  • Αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών που λείπουν.
  • Δεν μετακινούνται και δεν προκαλούν βλάβη στα οστά, όπως συνήθως συμβαίνει με τις γέφυρες που στηρίζονται σε ρίζες δοντιών.
  • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται δεν μπορεί να υποστεί φθορές όπως τα φυσικά δόντια ή να προκαλέσει βλάβη στο οστό της γνάθου.
  • Δεν τροχίζονται τα διπλανά δόντια που είναι άθικτα ή γερά, όπως γίνεται με τις γέφυρες.
  • Βελτιώνουν την αισθητική εμφάνιση.
  • Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα τεχνητά δόντια σας δεν είναι φυσικά.
  • Βελτιώνουν την ομιλία. Οι οδοντοστοιχίες με κακή εφαρμογή δημιουργούν προβλήματα στην ομιλία.
  • Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση.
  • Βελτίωση της στοματικής υγείας, αφού τα εμφυτεύματα λειτουργούν όπως τα φυσικά δόντια.
  • Ευκολία στη μάσηση, όπως όταν είχατε τα φυσικά δόντια σας.
  • Αντοχή στον χρόνο, δεν φθείρονται όπως τα φυσικά δόντια.
  • Αποφυγή της δυσάρεστης ταλαιπωρίας αφαίρεσης των κινητών οδοντοστοιχιών.
  • Απαλλαγή από επισκέψεις στον οδοντίατρο και ταλαιπωρία εξαιτίας της φθοράς των φυσικών δοντιών, με μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

Είναι εμφανές ότι τα εμφυτεύματα δεν εμφανίζουν μειονεκτήματα έναντι οποιασδήποτε άλλης προσθετικής εργασίας που προτείνεται για την αντιμετώπιση της απώλειας δοντιών.

Οδοντριατικό Αθηνών ιατρείο

Εσωτερική άποψη της υπερσύγχρονης κλινικής ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ στο Μαρούσι.

Εάν σκοπεύετε να βάλετε εμφυτεύματα, το πιο σημαντικό και ίσως το πιο δύσκολο στην όλη διαδικασία είναι να βρείτε τον κατάλληλο ιατρό. Η διαδικασία σχεδιασμού της θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων.

Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν χειρουργική επέμβαση, πρέπει να προηγηθεί μια διεξοδική ιατρική εξέταση, που περιλαμβάνει:

  • Πλήρη οδοντιατρική εξέταση. Απαιτείται ειδική αξονική υπολογιστική τομογραφία CBTC από τα δόντια και την γνάθο σας.
  • Επανεξέταση του ιατρικού σας ιστορικού. Ενημερώστε σχετικά με οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις και τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και συμπληρωμάτων.

Πόσα εμφυτεύματα δοντιών χρειάζεστε;

Προσαρμοσμένο στην περίπτωσή σας, το σχέδιο εμφύτευσης λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως πόσα δόντια πρέπει να αντικαταστήσετε και την κατάσταση του οστού της γνάθου και των υπολοίπων δοντιών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικά εμφυτεύματα για να αντικαταστήσετε ένα μόνο δόντι, πολλά δόντια ή όλα σας τα δόντια στην άνω ή την κάτω γνάθο ή και στις δυο.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων;

Η χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων συνήθως πραγματοποιείται σε στάδια, με χρόνο επούλωσης μεταξύ των διαδικασιών.

Οδοντριατικό Αθηνών Μαρούσι

Εξωτερική άποψη της υπερσύγχρονης κλινικής ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ στο Μαρούσι.

Χειρουργική επέμβαση

Η κλασσική διαδικασία τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος περιλαμβάνει βήματα, όπως:

  • Αφαίρεση των κατεστραμμένων δοντιών.
  • Προετοιμασία του οστού των γνάθων σας με οστικά μοσχεύματα, εφόσον απαιτείται.
  • Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος.
  • Διαμόρφωση, αύξηση ή βελτίωση των μαλακών ιστών της περιοχής.
  • Τοποθέτηση ειδικού προσθετικού εξαρτήματος (abutment) πάνω στο εμφύτευμα στο οποίο θα σταθεροποιηθεί το τεχνητό δόντι.
  • Κατασκευή και τοποθέτηση του τεχνητού δοντιού (προσθετική εργασία).

Η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί τρεις μήνες από την αρχή έως το τέλος, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς. Σημαντικό μέρος αυτού του χρόνου αφιερώνεται στη θεραπεία και στην ανάπτυξη νέου οστού στη γνάθο. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, τη διαδικασία που έχει γίνει ή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ορισμένες φορές μπορούν να συγχωνευτούν κάποια βήματα.

Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επιτυχημένα. Το ποσοστό επιτυχίας εμφυτευμάτων ανέρχεται σε 98%, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Εμφυτευματολογίας. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας εξαρτώνται άμεσα από τον λεπτομερή σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και της προσθετικής αποκατάστασης.

Ωστόσο, μερικές φορές, το οστό δεν ενσωματώνει επαρκώς το μεταλλικό εμφύτευμα.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μόνιμα. Όμως όλα εξαρτώνται από την φροντίδα που θα ακολουθήσετε για τα εμφυτεύματά σας και την στοματική σας υγεία συνολικά. Άρα στην ερώτηση «πόσο διαρκούν τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα» η απάντηση είναι ότι με την κατάλληλη φροντίδα, θα παραμείνουν για πάντα στο στόμα σας και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σας.

Γιατί να μας επιλέξετε για τα εμφυτεύματα σας!

Στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε εξαιρετική και καινοτόμο τεχνολογία εμφυτευμάτων. Έχουμε γίνει μια από τις κορυφαίες Κλινικές οδοντικών εμφυτευμάτων στην Ελλάδα, μέσω της δέσμευσής μας να αναπτύσσουμε υψηλής ποιότητας, καινοτόμα, ασφαλή και αποτελεσματικά οδοντικά εμφυτεύματα. Πραγματοποιούμε αυστηρή διαδικασία ελέγχου ποιότητας για να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε την αποστολή μας.

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούμε μόνο υλικά εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και το επιστημονικό προσωπικό μας επικεντρώνεται αποκλειστικά στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στην Κλινική μας στο Μαρούσι και να συζητήσουμε τις επιλογές που ταιριάζουν στα οικονομικά και τις ανάγκες σας.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα στο επίσημο site της κλινικής www.odontiatrikoathinon.gr