Ο καφές Nescafé συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της ΕΝΑΛΕΙΑ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Με Σεβασμό για το Μέλλον»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο καφές Nescafé συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της ΕΝΑΛΕΙΑ

Ο καφές Nescafé στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Με Σεβασμό για το Μέλλον», συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα πλαστικά μιας χρήσης και συνεχίζει να υποστηρίζει τον ελληνικό οργανισμό ΕΝΑΛΕΙΑ, του οποίου ο ιδρυτής και διαχειριστής Λευτέρης Αραπάκης, τιμήθηκε με τον τίτλο του Πρέσβη για τη Μεσογειακή Ακτή ως αναγνώριση της αξιοσημείωτης συμβολής του για μία πιο καθαρή Μεσόγειο.

Ο Λευτέρης Αραπάκης έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Πρέσβη για τη Μεσογειακή Ακτή από το Σχέδιο Δράσης για τη Μεσόγειο του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP MAP), και συγκεκριμένα, από το Κέντρο Περιφερειακής Δράσης (PAP/RAC) που εδρεύει στο Σπλιτ της Κροατίας. Η ανακοίνωση έγινε από την κυρία Ζέλκα Σκάρισιτς, Διευθύντρια του Κέντρου Περιφερειακής Δράσης του UNEP/MAP στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της Ημέρας Μεσογειακής Ακτής. Ο τίτλος του Πρέσβη για τη Μεσογειακή Ακτή απονέμεται σε άτομα που μέσω του έργου τους και της δέσμευσής τους, αποτελούν πηγή έμπνευσης για την προστασία και το σεβασμό των ακτών και του περιβάλλοντος.

NESCAFE

Ο καφές Nescafé με στόχο ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για όλους, δημιούργησε την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον», ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους. Συγκεκριμένα συνεργάζεται με την ΕΝΑΛΕΙΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Mediterranean Cleanup» για την απομάκρυνση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη συμβολή 6 αλιευτικών σκαφών.

O Χρήστος Αλεβίζος, Business Executive Officer Coffees, Nestlé, αναφερόμενος στην τιμητική βράβευση του Λευτέρη Αραπάκη, διαχειριστή του οργανισμού ΕΝΑΛΕΙΑ επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας από τους συνεργάτες μας απέσπασε έναν τόσο τιμητικό τίτλο και μια παγκόσμια αναγνώριση για το έργο του. Ο καφές Nescafé έχει ως βασικό όραμα να γίνεται συνοδοιπόρος και υποστηρικτής δράσεων για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μακρά πορεία που απαιτεί δέσμευση, συνεχή προσπάθεια και συνεργασία, γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις με την εξαιρετική ομάδα της ΕΝΑΛΕΙΑ επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής της δράσης της».

ENALEIA

Περισσότερες πληροφορίες για τον εταίρο του προγράμματος «Με Σεβασμό για το Μέλλον» ΕΝΑΛΕΙΑ:

Η ΕΝΑΛΕΙΑ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2016, με στόχο αφενός την κατάρτιση της νεολαίας στον τομέα της αλιείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση ότι το επάγγελμα της αλιείας θα επιβιώσει στο μέλλον, και αφετέρου την παροχή υψηλής ποιότητας, φιλικής προς το περιβάλλον και ηθικής εκπαίδευσης. Έτσι, δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα. H ΕΝΑΛΕΙΑ έχει αναπτύξει και το πρόγραμμα Mediterranean Cleanup για τον καθαρισμό της Μεσογείου από τα πλαστικά απορρίμματα, για το οποίο βραβεύτηκε το 2020 από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών. 229 αλιευτικά σκάφη συμμετέχουν στην δράση καθαρισμού έχοντας απομακρύνει από τη θάλασσα περισσότερους από 200 τόνους πλαστικού έως σήμερα.

Nestlé

Το 1938 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο καφές NESCAFÉ. Το όνομά του αποτελεί συνδυασμό των τριών πρώτων γραμμάτων της εταιρίας "Nestlé" και του επιθήματος «café». Στην Ελλάδα, εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια, ο καφές NESCAFÉ μας εμπνέει να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα, ξεκινώντας την μαζί του. Σταθμός στην ιστορία του αγαπημένου μας καφέ ήταν η εφεύρεση του Nescafé Frappé το 1957 στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο καφές NESCAFÉ είναι παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση, σε κάθε ξέγνοιαστο καλοκαίρι και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει για να δίνει ώθηση σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή.