Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει διπλά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει διπλά!

Από τις 17 έως τις 22 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ανοίγει τις πόρτες του σε όλους, και δείχνει τη Δύναμη που έχουν τα Μουσεία, γιορτάζοντας για πρώτη φορά μέσα και έξω από αυτό.

Γιατί; Γιατί στις 18 Μαΐου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, όπως αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Και μια ημέρα πριν, στις 17 Μαΐου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, αφού είναι το μοναδικό Μουσείο που αφηγείται την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας λοιπόν και φέτος το μήνυμα του ICOM, «Η Δύναμη των Μουσείων», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για να αναδείξει τη δραστικότητα που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Έτσι, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ επισκέπτεται τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας – Κέντρο Μαθησιακής και παιδαγωγικής υποστήριξης Αθήνας, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ενώ συνδέεται διαδικτυακά με τη Μονάδα Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, έχοντας ετοιμάσει πρωτότυπα προγράμματα με πολλές εκπλήξεις, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν συζητήσεις γύρω από γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20 αιώνα (καλλιτεχνικά, αθλητικά, κοσμικά & διεθνή επίκαιρα), με αφορμή την σπάνια Συλλογή των Τηλεφωτογραφιών του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει διπλά!

Ενώ, για τους μικρότερους φίλους του, ένα πρόγραμμα με έμπνευση από το έργο “Οι Βαλίτσες” του Αλέξη Ακριθάκη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Μοντερνισμού, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επιλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από τη “βαλίτσα τους” και να δώσουν μορφή στα σχέδια -πατρόν του καλωδιακού πλοίου “Θαλής ο Μιλήσιος” και της εμβληματικής τηλεφωνικής συσκευής “Tamura”.

Παράλληλα, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ περιμένει όλους τους ενδιαφερόμενους στην αυλή και τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, για να «ταξιδέψουν» μαζί στο χρόνο, μέσα από μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους.

Λίγα λόγια για τα προγράμματα:

Ομαδική Ξενάγηση στο Μουσείο/Ενήλικες και παιδιά από 10 ετών

Η ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων, κάνει το ταξίδι στον κόσμο της επικοινωνίας συναρπαστικό, καθώς οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθαίνουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και μεταφέρονται στο χρόνο, ταξιδεύοντας από την αρχαία Ελλάδα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Μαθαίνουμε πως στην Αρχαία Ελλάδα αναπτύχθηκε η οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, μαθαίνουμε για διάσημες εφευρέσεις όπως ο ηλεκτρικός τηλέγραφος, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Τετάρτη 18/5 , στις 18.00 (διάρκεια ξενάγησης: 60’).
  • Την Κυριακή 22/5, με 3 ξεναγήσεις, στις 14.00, 15.00 & 17.00 (διάρκεια ξενάγησης: 60’) . Η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, μία από τις κορυφαίες ερασιτεχνικές χορωδίες, θα βρίσκεται εκεί για να τραγουδήσει και να οδηγήσει τους επισκέπτες στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Τηλέφωνα από Πευκοβελόνες»/7-12 ετών

Τα παιδιά θα μάθουν από την αίθουσα του Δορυφόρου, πως όσο η τεχνολογική εξέλιξη και να προχωρά, δεν μπορούμε να μη σκεφτόμαστε «το σπίτι μας» τη Γη! Με έμπνευση από τη φύση, στο υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι στην αυλή του Μουσείου και με την καθοδήγηση της εικαστικού, Μάρθας Δημητροπούλου, οι μικροί φίλοι μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με τη φύση με πευκοβελόνες, φύλλα και ξυλαράκια από την αυλή του Μουσείου, φτιάχνοντας πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/5, στις 10.00, 11.00, 12.00 & 13.00 (διάρκεια προγράμματος: 45’),

Κάντε τώρα την κράτηση σας online, μπαίνοντας στο www.otegroupmuseum.gr.

Ακολουθήστε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και στο Instagram @otegroupmuseum