MasterChef: «Παρουσιάστηκε ένα...» - Ο Λορέντζος μιλά πρώτη φορά για τον λόγο που ήθελε να αποχωρήσει

Το άγνωστο περιστατικό του παίκτη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
MasterChef: «Παρουσιάστηκε ένα...» - Ο Λορέντζος μιλά πρώτη φορά για τον λόγο που ήθελε να αποχωρήσει

Ο Σταύρος Λορέντζος, ο αγαπητός παίκτης που πέρασε φέτος από τον μαγειρικό διαγωνισμό του MasterChef 6, έχοντας πλέον αποχωρίσει από το παιχνίδι, μιλά στο MYTV και αποκαλύπτει για την αγάπη του για την μαγειρική αλλά και για τον λόγο που ήθελε να αποχωρίσει από το παιχνίδι.

Η συνέντευξη του Σταύρου Λόρέντζου

Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον και πήρατε την απόφαση να δηλώσετε συμμετοχή στο MasterChef;

Αφενός η αγάπη μου για τη μαγειρική και το γεγονός ότι γνώριζα πως θα μάθαινα πολλά δίπλα σε κορυφαίους σεφ της χώρας αφετέρου το χρηματικό έπαθλο και ο τίτλος του «MasterChef» θα με διευκόλυναν να κάνω το επόμενο επαγγελματικό βήμα μου.

Υπήρξε κάτι που να σας δυσκόλεψε κατά την παραμονή σας στον διαγωνισμό μαγειρικής;

Υπήρχε κάτι οξύμωρο καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στον διαγωνισμό. Αυτό ήταν το ότι έλαβα μέρος σε αυτόν για να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου, αλλά ταυτόχρονα αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να είμαι μακριά της, κάτι που μου ήταν πολύ δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε λεπτό που να μην την είχα στο μυαλό μου.

Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που βιώσατε;

Αναμφισβήτητα, η μονομαχία αποχώρησης απέναντι σε δύο, καλούς μου φίλους, τον Πέτρο και τον Νικήτα, η οποία και κατέληξε στην αποχώρηση του πρώτου... Στεναχωρήθηκα πολύ τότε, γιατί έχασα τον καλύτερο μου φίλο από το παιχνίδι.

Ποια δοκιμασία του διαγωνισμού απολαμβάνατε περισσότερο;

Όσο παράδοξο και να ακουστεί, απολάμβανα περισσότερο τις δοκιμασίες αποχώρησης γιατί έπρεπε να μάθεις μέσα σε λίγα λεπτά καινούργιες τεχνικές. Επίσης, το συναίσθημα ότι μπορούσε να ήταν η τελευταία σου μέρα στον διαγωνισμό ήταν πρωτόγνωρο και γεμάτο αδρεναλίνη!

Στην τελευταία σας δοκιμασία, δηλώσατε στους τρεις κριτές πως θέλατε να αποχωρήσετε. Για ποιο λόγο;

Είναι κάτι που δεν έχω αναφέρει μέχρι στιγμής, καθώς δεν ήθελα να φανεί ως δικαιολογία, αλλά πέρα από το γεγονός ότι μου είχαν λείψει η κόρη μου και η οικογένεια μου, μου παρουσιάστηκε κι ένα πρόβλημα υγείας τις τελευταίες εβδομάδες μου στο παιχνίδι, το οποίο δεν μοιράστηκα με την παραγωγή και ήθελα να βγω εκτός σπιτιού για να το ψάξω περισσότερο. Ευτυχώς είναι κάτι για το οποίο τώρα ακολουθώ θεραπεία και δεν είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, μου στοίχισε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς στις δοκιμασίες δεν μπορούσα πλέον να συγκεντρωθώ 100% στη μαγειρική μου κι έτσι έφτασα στο σημείο να πω ότι «πρέπει να είμαι ο μόνος που χαίρεται που αποχωρεί».

Έχετε μετανιώσει για κάτι;

Στον διαγωνισμό δεν μετάνιωσα για τίποτα. Έκανα φίλους, έζησα μια μοναδική εμπειρία και το όνειρο κάθε μάγειρα: να υλοποιεί τις πιο τρελές ιδέες του για φαγητό, με άπειρα υλικά, χωρίς κόστος και χωρίς να χρειάζεται να κάνει και λάντζα στο τέλος της ημέρας!

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Λορέντζο και την ζωή του

Είναι 38 ετών. Ο Σταύρος υποστηρίζει πως για να κερδίσει κάποιος το MasterChef χρειάζεται συγκέντρωση αλλά και τύχη. Παλαιότερα δήλωνε τελειομανής στις κουζίνες και όχι μόνο. Πλέον δέχεται τα πράγματα όπως έρχονται. Είναι παντρεμένος. Έχει μία κορούλα, η οποία γεννήθηκε πριν λίγους μήνες.

Η οικογένειά του είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του. Όπως πολλοί παίκτες, έτσι και ο Σταύρος Λορέντζος, θέλει να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο που προσφέρει ο διαγωνισμός ενώ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να φτάσει στον στόχο του.