Θυμάστε τον Ρένο από τη Λάμψη; Δείτε πως είναι και τι κάνει σήμερα!

Παραμένει το ίδιο γοητευτικός!

Θυμάστε τον Ρένο από τη Λάμψη; Δείτε πως είναι και τι κάνει σήμερα!

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μακριά από την τηλεόραση παραμένει ο Κώστας Δίγκας! Ενας από τους πιο γοητευτικούς και αρρενωπούς ηθοποιού της γενιάς του, ο δικός μας «Αλέν Ντελόν», εγκατέλειψε τη μικρή οθόνη, αφού οι προτάσεις που δέχτηκε μετά τη «Λάμψη» ήταν σχεδόν αδιάφορες.


Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στο θέατρο και στη συγγραφή, δανείζοντας παράλληλα τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις και μεταγλωττίσεις. Μάλιστα, δύο διηγήματά του, το «Ovredose» (2002) και τα «Ψέματα» (2015-2016), ανέβηκαν στη σκηνή, με τον ίδιο στον ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και του πρωταγωνιστή. Διαβάστε παρακάτω....

«Εχω γράψει κάμποσα μικρά διηγήματα που δεν τα έχω εκδώσει ακόμα. Ενα από αυτά, οικολογικού ενδιαφέροντος, το έκανα ταινία μικρού μήκους, την οποία και θα στείλω σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη μία μικρού μήκους. Σε βάθος χρόνου έχω στο μυαλό μου μια ταινία μεγάλου μήκους. Εχω ολοκληρώσει το σενάριο, αλλά μέχρι εκεί προς το παρόν» αποκάλυψε στην «Espresso» ο ηθοποιός.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό! Survivor: Έλληνας τραγουδιστής είναι στον Άγιο Δομίνικο για το πάρτι της ένωσης! Ο λόγος για...

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του άρχισαν πριν ακόμη ξεκινήσει μαθήματα σε δραματική σχολή. «Πήγα στο στούντιο ΑΤΑ, που έκανε πολλές παραγωγές τότε, τους είπα ότι θα γίνω ηθοποιός και ότι με ενδιαφέρει να παίξω στην τηλεόραση. Με πήραν τηλέφωνο λίγες μέρες μετά και μου έδωσαν έναν μικρό ρόλο στη σειρά “Ο ονειροπαρμένος” με τον Κώστα Βουτσά. Κρατούσα ένα ψάρι και το έβγαζα στη λοταρία μέσα σε ένα καφενείο! Ελεγα και 10 ατάκες. Οταν τέλειωσε το γύρισμα, ο Βουτσάς μού είπε ότι ήμουν πολύ καλός, να μην το αφήσω και να πάω σε σχολή. Και δεν το άφησα. Πρωταγωνίστησα για πρώτη φορά στη “Μαρία Πάρνη” του αείμνηστου σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη» θυμάται.

Επεισόδιο

Το 1972 εμφανίστηκε στη σειρά «Η γειτονιά μας» και ακολούθησαν -μεταξύ άλλων- ο «Μεθοριακός σταθμός», «Εκείνες κι εγώ», το «Τμήμα Ηθών», «Η δίκη του μεσημεριού». Ωστόσο ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήταν εκείνος του Ρένου Βελμύρα, το 2001, στην καθημερινή σειρά «Λάμψη», με τις εκατοντάδες θαυμάστριες να παραληρούν σε κάθε πλάνο του! «Με είχε δει ο Νίκος Φώσκολος σε άλλες σειρές και μου έκανε πρόταση. Συμφωνήσαμε και προχωρήσαμε. Ξεκίνησα από το πρώτο επεισόδιο. Ομως η δυναμική του ρόλου άρχισε να φθίνει περίπου στα τριάμισι χρόνια και, επειδή η συνέχεια θα ήταν φθορά, λύθηκε η συνεργασία μας» σχολιάζει. Ακολούθησαν άλλες τηλεοπτικές προτάσεις; «Σίγουρα, αλλά δεν θα τις αποκαλούσα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις, όπως το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, το “Σχεδόν ποτέ” και το “Οσο υπάρχει αγάπη”. Πάντα όμως είμαι ανοιχτός σε μια καλή πρόταση. Αρκεί να προκύψει» εξηγεί ο ηθοποιός.

Ο Κώστας Δίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια και φοίτησε στο 8ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια του. Το «μικρόβιο» της υποκριτικής το... κόλλησε όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι με την παράσταση «Ο Ατταλος ο Γ΄» του Κώστα Βάρναλη, συμμετέχοντας σε μια πανεπιστημιακή θεατρική ομάδα. Εως εκείνη τη στιγμή είχε σκεφτεί άπειρα επαγγέλματα. Ωστόσο, σπούδασε στο πρώτο έτος στη Δραματική Σχολή της Ευγενείας Χατζίκου, στο δεύτερο στη Σχολή Κατσέλη και στο τρίτο έτος -οπότε πήρε και το πτυχίο του- στη σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου Λεωνίδα Τριβιζά.

Τσάι στη Σαχάρα

Με το πέρασμα των χρόνων, το θέατρο πήρε την πρώτη θέση στην καρδιά του, φλερτάροντας τόσο με την υποκριτική όσο και με τη σκηνοθεσία, όπως στην παράσταση «Ψέματα» στη σκηνή Τσάι στη Σαχάρα. Και οι δύο ρόλοι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί. «Δεν έκανα κάτι ηρωικό. Το έργο ανέβαινε για δεύτερη φορά, με τη διαφορά ότι τώρα θα ήταν με δική μου σκηνοθεσία. Η δυσκολία είναι στο να παρακολουθείς τον εαυτό σου. Πώς ερμηνεύεις έναν ρόλο χωρίς να υπάρχει το τρίτο μάτι του σκηνοθέτη; Είσαι ταυτόχρονα θεατής και ερμηνευτής. Αναρωτιέσαι συνεχώς αν μπορείς να ανταποκριθείς στην πρόκληση. Από κει και μετά, είναι όλα θέμα δουλειάς και προσπάθειας να αποδώσεις όσο καλύτερα μπορείς» ξεκαθαρίζει.

Η προσωπική του ζωή ήταν πάντα προστατευμένη και στις συνεντεύξεις του απέφευγε επιμελώς να μιλά για την οικογένειά του. Ο Κώστας Δίγκας υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν. Και μπορεί ο γάμος του να διαλύθηκε, όμως απέκτησε μια όμορφη και ταλαντούχα κόρη, τη Δάφνη, η οποία σπουδάζει ηθοποιός και είναι στο δεύτερο έτος στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Αυτή την περίοδο δεν είναι σε σχέση. «“Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν”: Ηράκλειτος. Ιδωμεν» μας λέει και σκάει στα γέλια. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία και απολαμβάνει μεγάλες βόλτες με την πολλών κυβικών μηχανή του. Επίσης, είναι ειδικευμένος χρήστης του διαδικτύου με προχωρημένες γνώσεις προγραμματισμού και εφαρμογών.