Ρίκα Βαγιάνη: Η σπάνια εμφάνιση με τον "Ζαννό" της, που την μύησε στην δημοσιογραφία!

Το σπουδαίο δημοσιογραφικό έργο ενός ανθρώπου, που άφησε ιστορία!

Ρίκα Βαγιάνη: Η σπάνια εμφάνιση με τον

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του. Διαβάστε παρακάτω....

Από εκεί κόλλησε το "μικρόβιο" της δημοσιογραφίας η Ρίκα Βαγιάννη, πως να μην το κολλήσει άλλωστε, αφού ο Γιάννης Διακογιάννης, είναι ένας θρύλος της δημοσιογραφίας !

Τον Ιούλιο του 2014, μπαμπάς και κόρη σε κοινή εμφάνιση στην εκπομπή "Πάντα ν' ανταμώνουμε"- ΝΕΡΙΤ

Ο Γιάννης Διακογιάννης, είναι σπουδαίος δημοσιογράφος, συγγραφέας, ενώ είχε εργαστεί και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση!

Κορυφαίος παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών που έχει το στίγμα του στην δημοσιογραφία.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο και το διπλό χτύπημα! (βίντεο)

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και σπούδασε μουσική στην Γαλλία, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία! Έχει στο ενεργητικό του άπειρες ανταποκρίσεις σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις από το '54 στην Ελβετία μέχρι και το '98 στη Γαλλία!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του "Βικιπαίδεια", η χαρακτηριστική φωνή του, ήταν σε όλα τα σπουδαία και μεγάλα event! Παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, Ευρωπαϊκών και Πανευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, είναι μόνο μερικά που μετράει στο ενεργητικό του!

Ο Γιάννης Διακογιάννης βρισκόταν στο τιμόνι της εκπομπής "Αθλητικά Νέα" την χρονιά 1966-1983. Πολύ μεγάλο και το συγγραφικό του έργο, μερικά από αυτά είναι:

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Οι τελευταίες μαρτυρικές στιγμές... - "Την είχαν αποσυνδέσει και..." (βίντεο)

  • Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού» (Κάκτος, 1979)
  • «Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού»
  • «100 Χρόνια Ποδόσφαιρο» (Μίλητος, 2006)

Καθηγητής δημοσιογραφίας σε σχόλη, ενώ βραβεύτηκε από τους πρώτους για την συνεισφορά του, ως δημοσιογράφος των «Νέων».

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: «Κάηκε στον αέρα της εκπομπής αλλά δεν σταμάτησε» Το άγνωστο περιστατικό για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας! (Βίντεο)

Ο γνωστός σε όλους «Ζαννό», είναι ο αθλητικός δημοσιογράφος που το όνομα του συμπεριλήφθηκε και στο τραγούδι «Αρχίζει το ματς», του Λουκιανού Κηλαηδόνη!