Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιάννης Ζουγανέλης: Έξαλλος και καταθέτει μήνυση! Τι συνέβη;

Με ποιον τα έβαλε ο Γιάννης Ζουγανέλης!

Γιάννης Ζουγανέλης: Έξαλλος και καταθέτει μήνυση! Τι συνέβη;
News 26.03.2019 19:52

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μέσω του συνηγόρου του Βασίλη Καρπερνάρο, κατέθεσε μήνυση, καθώς έχει γίνει έξαλλος!

Οι δηλώσεις που τον ενόχλησαν τον ηθοποιό. Διαβάστε παρακάτω...

Τέσσερις μήνες μετά την αναφορά του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη, για δηλώσεις του τελευταίου σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τους μετανάστες, ο δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά του πρώτου. Μέσω του συνηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, ο Γιάννης Ζουγανέλη μηνύει τον κ. Δημητρά για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση , ψευδή αναφορά στις αρχές με αφορμή τα όσα δημοσιοποίησε πως κατέθεσε στις αρχές αλλά όσα κατέγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στην μήνυση γίνεται εκτενής περιγραφή του περιστατικού, με τον ηθοποιό να αναφέρει ότι στις «19.12.2019 παραχώρησα ολιγόλεπτη συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σε δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής «ΤΙ ΛΕΕΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκα για το μεταναστευτικό, δήλωσα και τα παρακάτω: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Η επίμαχη δήλωση ήταν αυτή ''που «κινητοποίησε» τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου" αναφέρει ο κ. Ζουγανέλης, δηλώνοντας βέβαιος πως σκοπός του κ. Δημητρά ήταν η κατασυκοφάντηση του ηθοποιού και «ο εξευτελισμός με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/ την μηνυτήρια αναφορά του».

Ο κ. Ζουγανέλης αναφέρεται επίσης σε ανάρτηση του εγκαλουμένου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή όσα εκείνος είχε απατήσει στο Πρώτο Θέμα : «Επέλεξε ένα βαθιά "αντιρατσιστικό" σταθμό για να εκθειάσει "το ελληνικό βίωμα... την ξεχωριστότητά μας" και να αποκαλέσει απλή έκφραση γνώμης μια ρατσιστική δήλωση (κάποτε θα μάθει πως όπως λέει το διεθνές δίκαιο ο ρατσισμός δεν είναι γνώμη είναι έγκλημα) και τελικά να μας αποκαλέσει "κεμπελιστές [sic - ξέρει άραγε τι σημαίνει γκεμπελισμός;], φασιστοειδή».

Ο ηθοποιός αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί ότι είμαι «ρατσιστής». Η κίνησή του αυτή, οδήγησε ανθρώπους από ΜΚΟ και όχι μόνο σε επιθέσεις σε βάρος του ηθοποιού, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. «Αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευση μου, ο εξευτελισμός μου και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι μου. Όπου και εάν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί» καταλήγει ο κ. Ζουγανέλης.

Οι δύσκολες ώρες που πέρασε ο Γιάννης Ζουγανέλης:

Γιάννης Ζουγανέλης: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό!

Γιάννης Ζουγανέλης: Οι πρώτες δηλώσεις on camera μετά την μήνυση! «Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι ρατσισμός»!

Πήρε θέση ο Γιάννης Ζουγανέλης και έδωσε τη δική του απάντηση!

Ο ηθοποιός μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε με τη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του για ρατσιστικές δηλώσεις μίλησε on camera για το συμβάν .

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, μετά την μήνυση που δέχθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μίλησε στις κάμερες και ξέσπασε!

«Εγώ δεν αποποιούμαι την ελληνικότητα και τον πατριωτισμό, που με διεκδικεί, δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, προσδοκώ όλη μου τη ζωή την ισονομία, αγωνίζομαι για τον κοινωνικό ρατσισμό…. Εγώ δέχθηκε μήνυση για τη γνώμη μου; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι ρατσισμός», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Διαβάστε περισσότερα news θέματα στο Youweekly.gr!

Share