Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η επίσημη ανακοίνωση για την σύλληψη του!

Τον αδειάζουν κανονικά!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η επίσημη ανακοίνωση για την σύλληψη του!
News 18.04.2019 21:27

Η επίσημη ανακοίνωση για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!


Πιο συγκεκριμένα, την δυσαρέσκειά του εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την μεταχείριση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την Δικαιοσύνη. Διαβάστε παρακάτω....


To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, «με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, επισημαίνει πως δεν επιζητά καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων αλλά δεν θέλει και δυσμενή μεταχείριση που οδηγεί σε στοχοποίηση.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι η απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τις δικογραφίας σε τρίτους μέσω ΜΜΕ και καλεί την δικαιοσύνη να πράξει απερίσπαστη το καθήκον της.

Αναλυτικά, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι:

1. Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

2. Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.

3. Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Καταιγιστικές εξελίξεις! Πότε θα τον δει ο ανακριτής;

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!


Ο ίδιος, θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Εκεί θα παραμείνει απόψε και στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να μεταφερθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για να του απαγγελθούν κατηγορίες.


Μετά τα όσα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την μαφία των φυλακών, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, αποδίδει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή έχει εκδοθεί και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Yπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιος ο ρόλος του Κούγια στην σύλληψή του;

Νατάσα Καλογρίδη - Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η αλήθεια για τον χωρισμό τους!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share