Ελεύθερος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία-Ελένη!

Πρέπει όμως να πληρώσει εγγύηση!

Ελεύθερος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία-Ελένη!

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο Αλ. Λυκουρέζος!

Επίσης του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Διαβάστε παρακάτω...

Η κόρη του Μαρία -Ελένη ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν. Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητη την κατηγορία της ένταξής του σε εγκληματική οργάνωση, αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση. Η απολογία του κ. Λυκουρέζου στον ειδικό εφέτη ανακριτή στον 7ο όροφο στο Εφετείο είχε διάρκεια έξι ωρών.

Μάλιστα, κατά την άφιξη Λυκουρέζου στο γραφείο του ανακριτή σημειώθηκε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφωνία ήταν ανάμεσα στον ανακριτή και τον δικηγόρο του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, για το αν θα απενεργοποιούσε ή όχι το το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα κάνει λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Εφιαλτικό το 48ωρο στο κρατητήριο!

Και, σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, στο δικό του υπόμνημα, υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομά του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της οργάνωσης από το 2014.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι στη δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία Φλώρο, ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ήρθε σε ρήξη με τον ανακριτή! Η ένταση και οι καταθέσεις που "καίνε"

Σε ρήξη και σε κλίμα έντασης ήταν το κλίμα με τον ανακριτή σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου! Τι λένε οι καταθέσεις που "καίνε";

Στο Εφετείο οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζοςπροκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρου, στο πλαίσιο της έρευνας για την «μαφία των φυλακών».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ήρθε σε ρήξη με τον ανακριτή! Η ένταση και οι καταθέσεις που

Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή στο γραφείο του οποίου μπήκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Και αυτό, καθως πληροφορίες αναφέρουν πως ο ειδικός ανακριτής ζήτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό και ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετειου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.

Στο πλευρό του βρίσκονται συνεργάτες του, τα παιδιά του και φίλοι του.

Η κόρη του ποινικολόγου Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μόλις είδε τον πατέρα της έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ δίπλα στον γνωστό ποινικολόγο βρίσκεται και η σύντροφος του, ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, Θ. Παναγόπουλος, τον οποίο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του

Τι δείχνουν οι καταθέσεις

Οι δυο κατηγορούμενοι δικηγόροι διετέλεσαν συνήγοροι του προφυλακισμένου Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014.

Στους Αλ. Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο αποδίδεται ότι υπό την παραπάνω ιδιότητά τους, ως συνήγοροι δηλαδή του Γ. Αντωνόπουλου, εκβίαζαν τον επιχειρηματίας Αρ. Φλώρο σε συνεργασία με έγκλειστους Αλβανούς κρατούμενους, προκειμένου ο καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη έγκλειστος επιχειρηματίας, να τους καταβάλλει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Εάν το ποσό αυτό καταβάλλονταν, τότε όπως αναφέρουν στοιχεία της δικογραφίας, οι δυο ποινικολόγοι θα ενεργούσαν ώστε να αποσυρθούν οι επιβαρυντικές καταθέσεις Αλβανών κρατούμενων που κατονόμαζαν τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

Στη δικογραφία μάλιστα που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση υπάρχουν καταθέσεις δικηγόρων - κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και σε δημόσιο ακροατήριο στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - σύμφωνα με τις οποίες προβλήθηκε από την πλευρά Λυκουρέζου οικονομικό αίτημα προς τον Αρ. Φλώρο και τον τότε δικηγόρο του, τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Απόπειρα εκβιασμού του από τους δυο δικηγόρους έχει καταγγείλει με καταθέσεις του στις αρχές και ο Αρ. Φλώρος.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου: «Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Ο Ζαφειρόπουλος με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε». Ανάλογο είναι δε και το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στον ανακριτή ο κ. Αναγνωστόπουλος στις 27 Μαρτίου.

Αντίστοιχη κατάθεση έδωσε όμως στην ίδια δίκη και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Θέμης Σοφός. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατά το οποίο ο αδικοχαμένος συνάδελφος του, φέρεται να του είπε ότι «το γραφείο Λυκουρέζου ζητάει χρήματα». Χαρακτηριστικά, κατάθεσε στο δικαστήριο ο κ. Σοφός: «Στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι «χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα». Του λέω περίμενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σοφό, όταν ο ίδιος επικοινώνησε με τον Γ. Αντωνόπουλο και τον ενημέρωσε για την χρηματική απαίτηση, ο προφυλακισμένος σήμερα δικηγόρος φέρεται να του απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά!».

Από την πλευρά του ο Γ. Αντωνόπουλος, δικηγόρος και ο ίδιος, υποστηρίζει ότι ο Αλ. Λυκουρέζος αξίωνε χρήματα εν αγνοία του. Σε υπόμνημα που κατάθεσε στις αρχές αναφέρει: «Όπως με ενημέρωσε ο Θέμης Σοφός, (...) ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά με αξίωση υπέρογκης αμοιβής του δικηγόρου μου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς. Κατόπιν απέστειλα επιστολή μέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό, όπου (...) κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους αποζημίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κι ότι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η έγερση εκ μέρους των δικηγόρων μου οικονομικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας μάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό».

Μάλιστα, ο Γ. Αντωνόπουλος περιέγραψε ένα ακόμη περιστατικό κατά το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί χρήματα, ερχόμενος δε -όπως περιγράφει- σε ρήξη με τον Αλ. Λυκουρέζο. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την ημέρα της δίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εμού, του Λυκουρέζου, του Σοφού, του Παναγόπουλου και της πρώην συζύγου μου (..), όπου ήρθα σε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο εξαιτίας των εν αγνοία μου οικονομικών απαιτήσεων που αυτός είχε εγείρει έναντι του Αριστείδη Φλώρου, λέγοντάς του ότι το θέμα έχει λήξει και δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει».